Ponedeljak, 19.08.2013.

11:02

Suđenje Pistorijusu počinje u martu

Suđenje južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Reve Stenkamp, počeće u martu sledeće godine.

Izvor: JT

Default images

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Pretoriji, suđenje će trajati od 3. do 20. marta.

Pistorijusu je u ponedeljak i zvanično uručena i kopija optužnice, u kojoj se, pored ubistva sa predumišljajem, tereti i za nezakonito posedovanje municije.

Južnoafrički atletičar, kojem su amputirane obe noge, ubio je svoju devojku na Dan zaljubljenih ove godine, a branio se tvrdnjom da je mislio da se radi o provalniku.

U navodima optužnice, međutim, tvrdi se da je Pistorijus počinio zločin sa predumišljajem, posle svađe. Na listi tužilaštva nalazi se više od 100 svedoka.

Južnoafričkom atletičaru, u slučaju da ga sud proglasi krivim, preti doživotna robija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: