Petak, 16.08.2013.

19:13

U EU sa pasošom izdatim od 2003.

Građani Srbije i drugih država koji prelaze granice Šengena, odnosno članica Evropske unije, moraće da poseduju putne isprave koje nisu starije od deset godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Te putne isprave treba da važe najmanje tri meseca od planiranog napuštanja teritorije članice EU, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji obavestila je MUP Srbije da je stupila na snagu izmena Pravilnika Evropskog parlamenta i Saveta za staranje Pravilnika o režimu kretanja lica preko granice.

Izmenjenim amandmanom svi državljani trećih zemalja koji prelaze granice Šengena odnosno granice članica EU moraće da imaju putne isprave izdate u prethodnih deset godina, da putna isprava važi najmanje tri meseca posle planiranog datuma napuštanja teritorije zemlje članice EU, osim u izuzetno opravdanim slučajevima.

Putnici koji ne budu ispunjavali ove kriterijume biće vraćeni s granice, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: