Četvrtak, 15.08.2013.

14:58

Ban: Budite strpljivi u pregovorima

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun apelovao je na Izraelce i Palestince da budu strpljivi u svojim mirovnim pregovorima, tako da iskoriste šansu za uspeh.

Izvor: Tanjug

Default images

Ban je nakon razgovora u Amanu sa jordanskim šefom diplomatije Naserom Džudeom naglasio da UN podržavaju te pregovore koji su obnovljeni krajem jula u Vašingtonu, a nastavljeni u sredu u Jerusalimu, javila je jordanska novinska agencija Petra.

Ban poziva Izraelce i Palestince da imaju strpljenja i da učine sve što mogu za uspeh svojih pregovora i da postignu napredak uz pomoć međunarodne zajednice, navedeno je u izveštaju.

Generalni sekretar UN je naglasio da svetska orgnizacija podržava i ohrabruje nastavak tih pregovora koji vode do dvodržavnog rešenja, dodala je agencija.

Izraelski i palestinski pregovarači su juče razgovarali oko pet sati. Pregovori su inače bili u zastoju od septembra 2010. godine. Obnovi pregovora posredovale su SAD.

Ban će u okviru turneje po Bliskom istoku posetiti i Izrael i palestinske teritorije. Doputovao je u region da podrži mirovni proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: