Vesti

0

Kocijančič: Nadamo se da će dogovor biti postignut uskoro

Autor: DjO

Izvor: Tanjug

Kocijančič: Nadamo se da će dogovor biti postignut uskoro

"Dogovor (o telekomu) je u fazi finalizacije i nadamo se da će do njega doći uskoro", rekla je predstavnica za štampu Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu dve strane.

Dogovor Beograda i Prištine o telekomunikacijama na Kosovu još nije postignut, a srpska strana je ponudila kompromisno rešenje i čeka odgovor Brisela i Prištine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin objasnio je danas da je Beograd ponudio da se na prostoru Kosova i Metohije koriste dva pozivna broja.

"Suština je da se na KiM koriste dva pozivna broja i da vam se, kada na primer zovete iz Kosovske Mitrovice Kruševac, to neće naplaćivati kao inostranstvo i nećete morati da okrećete broj kao da je neka druga država", rekao je Vulin.

On je dodao da je srpska delegacija zahtevala da na teritoriji gde žive Srbi Telekom bude provajder i da to preduzeće tamo gde ima svoje bazne stanice nastavi nesmetano da funkcioniše i privređuje.

"Naša delegacija je poslala upravo jedan takav kompromisni predlog, a da li ga je Priština u međuvremenu prihvatila, ja to ne znam", prokomentarisao je Vulin. 

Savetnik kosovskog premijera Bekim Čolaku izjavio je danas za portal Gazeta ekspres da nema sporazuma jer, kako tvrdi, Beograd nije održao obećanje dato na poslednjem sastanku dvojice premijera u Briselu da će do 9. avgusta biti prihvaćen predlog sporazuma. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR