SNAŠAO SE: Snouden živi u luksuznoj vili blizu Moskve

Snouden sada živi u jednom eksluzivnom naselju u blizini puta Nova Riga nedaleko od ruske prestonice poznatom kao kraj u kom živi elita i u kom se cene kuća i apartmana kreću između 400.000 i 1.300.000 dolara

  • 3

Svetski mediji bave se pitanjem gde se nalazi odbegli službenik CIA Edvard Snouden. Glas Amerike prenosi da bi mogao biti u jednoj luksuznoj vili blizu Moskve.

Publikacija "Činjenice i argumenti" navela je da Snouden sada živi u jednom ekskluzivnom naselju u blizini puta Nova Riga nedaleko od Moskve, to jest u kraju koji se nalazi na oko 20 kilometara zapadno od Moskve, poznat je po ograđenim naseljima sa luksuznim vilama, u kojima živi ruska elita.

Naselja skrivena od javnosti, okružena su jedriličarskim klubovima i terenima za golf, dok se cene kuća i apartmana kreću između 400.000 i 1.300.000 dolara.

Podseća se da je Snouden napustio moskovski aerodrom 1. avgusta, a njegov advokat Anatolij Kučerena, koji pruža pravne usluge ruskoj službi bezbednosti FSB, izjavio je da američki begunac sada stanuje kod svojih prijatelja. FSB, inače, poseduje malo poznati nedavno izgrađeni sanatorijum nazvan "Dubrava" na oko 10 kilometara severno od Moskve.

Slično naselju na putu Nova Riga, rezidencije u Dubravi su pod stražom i zatvorene su za javnost, preneo je Glas Amerike.

Sa druge strane, ruski mediji prenose izjavu Olega Molodijevskog iz ruske migracione službe koji je rekao da bivši saradnik američkih obaveštajnih službi ima pravo da putuje i radi u Rusiji, a zabranjeno mu je samo da sarađuje sa državnim službama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mondo

    9. avgust 2013 | 16:17

    Ako se ne varam, tu su i Mira i Marko. Sve se skupilo tu, i s' koca i s' konopca.

  • monti

    9. avgust 2013 | 16:49

    E samo im jos ti falis, mislim ovim s koca i konopca !

  • Zemunac

    9. avgust 2013 | 15:03

    Ameri kao ne znaju gde se nalazi... xaxaxa...vic dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA