Vesti

0

Večeras osveženje i letnji pljuskovi, ne opasno nevreme

Autor: AM

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Večeras osveženje i letnji pljuskovi, ne opasno nevreme

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Nedeljko Todorović kaže da je reč o uobičajenoj pojavi letnjih pljuskova i da se ne očekuje nikakvo opasno nevreme, kako su to pogrešno protumačili i najavili novinari u pojedinim medijima.

Večeras u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i sa kratkotrajnom nepogodom sa gradom, što je uobičajena letnja pojava, rekao je Todrović.

Sutra će u Srbiji biti svežije i temperatura vazduha biće niža za između sedam i 10 stepeni, a ponegde se očekuje kratkotrajna kiša i grmljavina, najavio je Todorović.

I u Beograd posle ponoći, takođe, stiže osveženje, ali je malo verovatno da će biti pljuska, rekao je Todorović i dodao da se u glavnom gradu Srbije pljusak sa grmljavinom očekuje tek u noći između subote i nedelje.

Prema njegovim rečima, za vikend se ne očekuje nikakav "tornado", a pojedini novinari pogrešno su, naime, protumačili saopštenje sa portala Meteoalarma i preneli da će navodno ceo region, pa i Srbiju, pogoditi veoma opasno nevreme, koje je već protutnjalo kroz Nemačku i Austriju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR