DANAS DO 40 STEPENI: Beograd najtopliji u 7h, cisterne u centru grada

U Srbiji će biti sunčano i veoma toplo, uveče i noću, na zapadu i jugozapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, mestimično se očekuju pljuskovi i grmljavine

  • 1
Devojke trče po pesku Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji je jutros najtoplije u Beogradu, gde je u sedam časova izmereno 26 stepeni, a najsvežije u Sjenici, gde je temperatura vazduha iznosila 10 stepeni.

U Kikindi su izmerena 23, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici 22, a na Paliću, u Somboru, Velikom Gradištu, na Crnom vrhu i Zlatiboru 21 stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Negotinu i Nišu izmereno je 20, Novom Sadu i Banatskom Karlovcu 19, Loznici, Valjevu i Vranju 18, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Kraljevu 17 stepeni.

Na Kopaoniku, u Kruševcu i Ćupriji izmereno je 16, Kuršumliji, Leskovcu, Zaječaru i Dimitrovgradu 15, a u Požegi 13 stepeni.

U Srbiji će biti sunčano i veoma toplo, uveče i noću, na zapadu i jugozapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, mestimično se očekuju pljuskovi i grmljavine.

Vetar slab i umeren, južni, jugoistočni, u Banatu povremeno i jak. Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 22, na jugu Banata oko 26. Najviša temperatura od 36 do 40 stepeni.

I u Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo, a vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najviša temperatura biće oko 39 stepeni. Cisterne sa vodom biće postavljene u Beogradu od 12 do 18 sati na Trgu republike, Zelenom vencu i Slaviji.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. avgusta, za vikend biti svežije, promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Od ponedeljka do kraja perioda biće pretežno sunčano i uglavnom suvo, a temperatura će iznositi oko proseka, od 28 do 32 stepena. Samo se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alexa

    9. avgust 2013 | 12:22

    To oko 39 mi ide malo na zivac po vasem moze biti i 49 i to je oko 39,au al lupate ja bih vas malo na asfalt da radite na ulici pa da vas pitam kolika je temperatura a drugo da je oko 39 ja bi sad imao struje a ne da sinoc jedna detonacija nestala struja pa druga detonacija kao bombe da padaju i dalje nema struje a to se desilo sinoc u 22 casa a ko zna kad ce i doci iz elektrodistribucije se uopste ne javljaju na telefon frizider se otopio sad cekam i zamrzivac a bitno da se salju racuni na vreme, kada pitate nekoga koliko je sati i on vam kaze oko pola osam sledece pitanje pametnog coveka je reci mi tacno! Valjevo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA