Stipendije kasne 6 meseci

Regionalne vesti - Petak 09.08.2013 - 01:26

Stipendije niškim učenicima i studentima kasne šest meseci. Njima je issplaćena samo jedna rata do sada, i neizvesno je kada će biti sledeća isplata.

Niške stipendije kasne šest meseci Niške stipendije kasne šest meseci
Stipendija za talentovane učenike I student trebalo bi da se isplaćuje 12 puta godišnje. Studenata Nenad Mitić razočaran je što je jedinu ratu primio još za januar. 
 
- Ako nam je već ukazano poverenje kao najtalentovanijim mladim ljudima koje ovaj grad ima, nije mi jasno zašto dolazi do ovakvih zastoja i komplikacija. - kaže Mitić
 
U gradskoj Upravi za obrazovanje objašnjavaju da isplatu "koči" gradska Uprava za finansije jer su njoj predati "zahtevi za plaćanje i transfer sredstava" za februar, mart, april i maj.
 
- Dalje smo nemoćni, sada sve zavisi od priliva sredstava u budžet. Neizvesno je, ima puno problema, priliv je izuzetno mali, pogotovo u letnjim mesecima - kažeGoran Đorđević, zamenik načelnika Uprave za obrazovanje.
 
Podsetimo, mesečna rata stipendije je u odnosu na prošlogodišnju snižena za 1.500 dinara i iznosi 6.000 dinara.
 
Za dobitnike gradske stipendije ove godine je izabrano oko 170 studenata i oko 50 srednjoškolaca sa izuzetnim uspehom tokom školovanja. 
 
Jućne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: