Sport

1

Fantastična Vojvodina pregazila Bursu, Zvezda ispala

Autor: VPS

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Fantastična Vojvodina pregazila Bursu, Zvezda ispala

Novosađani su ostvarili veliki uspeh i zasluženo se probili u narednu rundu takmičenja, nakon što su iznenadili i potpuno nadigrali favorizovanog protivnika.

Fudbaleri Vojvodine iznenadili su ne samo protivnika, već verovatno i sopstvene navijače fantastičnom predstavom u Bursi, gde su do nogu potukli favorizovani turski tim. Izabranici trenera Marka Nikolića igrali su gotovo bez greške, disciplinovano, odgovorno i požrtvovano, pa su od početka meča kontrolisali dešavanja na terenu.

Nikolić je odlično postavio taktiku, a novosadski crveno-beli sproveli je na majstorski način, pokazavši da imaju kvalitetan sastav, sposoban da se bori za Ligu Evrope. Odbrana je delovala neprobojno, a iz kontranapada Novosađani su stvarali velike probleme domaćoj ekipi.

Iznenađenje je najavljeno već posle pola sata utakmice pošto je Vojvodina povela sa 2:0. Oumaru se dobro snašao u blizini gola i pogodio mrežu, prednost je diplirao Vranješ, a blistavu partiju predstavnika Srbije krunisao je Kaluđerović u finišu susreta.

Na kraju, ne samo da je odbranjen remi iz prvog meča u Novom Sadu (2:2), već je izborena velika i ubedljiva pobeda kojom je Vojvodina "na vratima" fantastičnog uspeha.

Ništa novo na Marakani
 

Fudbaleri Crvene zvezde opet su takmičenje u Evropi završili već u avgustu, ali stepenicu ranije nego prethodnih godina.

Ukrajinski Černomorec nije tim koji bi trebalo da uliva strah u kosti, ali u dvomeču sa beogradskim crveno-belima pokazao je da je kvalitetniji, uigraniji, na kraju krajeva iskusniji i zasluženo ide dalje.

Prelomni trenutak utakmice koja je odigrana u fantastičnom ambijentu, pred 40.000 ljudi i po nezapamćenoj vrućini, viđen je u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš promašio penal, ili preciuznije rečeno, kada mu je golman Dmitri Bezotosni odbranio udarac.

U skoro savršenom trenutku, u finišu prvog dela, Zvezda je dobila penal nakon akcije Ninkovića i Daude i igranja rukom, ali njen najiskusniji igrač, koji je mnogo puta tokom karijere pogađao sa 11 metara i u važnijim mečevima, ovaj put nije uspeo.

Posle toga su se sa tribina čuli povici „Milijaš napolje“, a trener Slaviša Stojanović ispunio je želju navijača i demoralisanog kapitena zamenio Filipom Kasalicom.

Međutim, ništa nije pomoglo, napadi Zvezde bili su više stihijski, a tek poneki pokušaj nije bio dovoljan da se bar ostvari trijumf.

Ruku na srce, sve je moglo da bude rešseno i ranije da je Antonov ju 14.minutu pogodio zicer sa osam metara, ali mogla je i Zvezda ranije da povede, pošto su dobre prilike u prvom delu imali Pečnik, Ninković i Vešović.

Navijačima i fudbalerima crveno-belih preostaje da se vrate u realnost i okrenu obavezama u nacionalnom šampionatu.

Žreb za poslednju rundu kvalifikacija za Ligui Evrope biće održan sutra u Nionu, a Srbija će imati dva predstavnika - Partizan i Vojvodinu.

Žreb parova baraža za Ligu Evrope biće održan u petak.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

delija

Oooo,mi tebi pevamoooo,i kada gubimo,i kada vodimo,mi tebi pevamooo