Tri teške saobraćajne nesreće

U tri jutrošnje teške saobraćajne nesreće, jednoj kod Vranja, drugoj kod Raške i trećoj kod Bogatića, šest osoba je poginulo, a 13 je teže ili lakše povređeno.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 05.07.2009.

12:25

Default images

Dve osobe su poginule, a šest je povređeno u saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Vranja; povređene osobe smeštene su u vranjsku bolnicu. A jutros oko 9:40, u Beocima kod Raške, na magistralnom putu Raška - Kraljevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica izgubila život, saopštila je policija.

Nesreća kod Vranja dogodila se u ranim jutarnjim časovima, kaže za B92 istražni sudija Opštinskog suda u Vranju Vladan Mićović.

On navodi da će uzroci nesreće biti saopšteni naknadno.

"Do saobraćajne nezgode došlo je jutros u 5:30 časova na magistralnom putu broj 1 kod Vranja, između putničkog vozila ‘reno’ beogradske registracije, i putničkog vozila ‘mercedes’ nemačke registracije”, rekao je Mićović.

“Vozač ‘renoa’ Dejan Tasić nastradao je na licu mesta. Saputnik u vozilu Predrag Ristić izdahnuo je na putu do bolnice. U ‘renou’ bio je još jedan saputnik koji se trenutno nalazi na odeljenju hirurgije”, saopštio je Mićović.

“Drugi učesnik, vozač ‘mercedesa’ Murat Kaja, nemački državljanin, takođe je prebačen na odeljenje hirurgije”, rekao je on.

“Što se tiče uzroka nezgode, za sada je rano, u interesu istrage, saopštiti bilo kakve zaključke”, kaže Mićović za B92. Kako je javio dopisnik B92, nezgoda se dogodila kod motela “Vranje” na magistralnom putu Niš-Skoplje, kada je “mercedes” nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Murat Kaja iz za sada nepoznatih razloga preko pune linije prešao na levu stranu i direktno se sudario sa “renoom”.

Putnici iz “mercedesa” – supruga, sin, snaja i bratanac povređenog Kaje smešteni su u vranjsku bolnicu i za sada njihovi životi su van opasnosti.

Dvojica nastradalih kod Raške

Jutros, oko 9:40 časova, u Beocima kod Raške, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe izgubile život, saopštila je policija.

Do nezgode je došlo kada se putničko motorno vozilo "fiat punto", novosadske registracije, kojim je upravljao Dejan N. (1968) iz Čerevića kod Beočina iz pravca Kraljeva prema Raški, direktno sudarilo sa putničkim motornim vozilom 'golf' beogradske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao Tomislav P. (1939) iz Beograda, piše u saopštenju.
Udes kod Raške (Policijska uprava Kraljevo)
Od zadobijenih povreda na licu mesta je preminuo suvozač u "puntu" Nenad N. (1966) iz Novog Sada, dok je vozač "golfa" Tomislav P. preminuo na putu do novopazarske bolnice.

Teške telesne povrede su zadobili vozač "punta" Dejan N. i putnici u "golfu" Milena B. (1975) i J. B. (1992) iz Žiče kod Kraljeva, dok su lake telesne povrede zadobili suvozač u "golfu" Miloslavka B. (1934) iz Vršca i putnik iz "punta" Radojka N. (1949) iz Kosovske Mitrovice.

Uviđaj je izvršio istražni sudija Opštinskog suda u Raški u prisustvu policijskih službenika, navodi se u saopštenju.

Dvojica poginulih, dvojica povređenih kod Bogatića

U saobraćajnoj nesreći u selu Glušci u opštini Bogatić dve osobe su poginule, a dve zadobile teške telesne povrede.

Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, poginuli su Vanja K. (19) i Radovan Č. (20) iz Klenja, dok su sa teškim telesnim povredama u šabačku bolnicu preveženi Milosav M. (24) i Nemanja S. (24), takođe iz Klenja.

Do nesreće je došlo kada je vozilo "Folksvagen golf", šabačkih registarskih oznaka u kome su se nalazila četvorica mladića sletelo sa kolovaza, udarilo u betonsku ćupriju i prevrnulo se na krov.

Uzroci nesreće, koja se dogodila oko 3:30 sati utvrđuju se, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: