Zajedničko preduzeće Vlade Srbije i kompanije iz UAE

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i prvi čovek kompanije Global kapital advajzers menadžment Arun Ramswaroopji Panchariya potpisaće danas Memorandum o saradnji između Republike Srbije i te kompanije

  • 0

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i prvi čovek kompanije Global kapital advajzers menadžment  Arun Ramswaroopji Panchariya potpisaće danas Memorandum o saradnji između Republike Srbije i te kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovaće predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i specijalni savetnik ministra spoljnih poslova UAE Mohamed Al Suvaidi, najavilo je Ministarstvo građevinarstva i urbanizma.

Od 17. februara ove godine, kada je potpisan međudržavni ugovor o saradnji između Srbije i UAE, to ministarstvo održalo je niz razgovora sa predstavnicima kompanije Global kapital advajzers menadžment u cilju istraživanja mogućnosti za investiranje u oblasti infrastrukture i građevinarstva.

Glavni cilj memoranduma jeste formiranje zajedničkog preduzeća između Vlade Srbije i kompanije iz UAE, za finansiranje i razvoj industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Troškove osnivanja novog privrednog društva obezbediće kompanija Global kapital advajzers menadžment, koja će za finansiranje projekata uložiti između 10 i 15 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA