Orgazam poboljšava pamćenje!

Rezultati novog istraživanja daju potpuno novi smisao reči “mozgalica” budući da je jedan orgazam za mozak bolja vežba od ma koje druge logičke igre

  • 15

Manite se rešavanja ukrštenih reči i sudoka, već se okrenite svom partneru! Orgazam bolje pokreće vijuge od bilo koje mozgalice, a pritom ima moć da blokira bol.

- Seksualni vrhunac povećava aktivnost čitavog mozga, dok slagalice i logičke igre aktiviraju relativno lokalizovane regije - tvrdi neurolog Beri Komisaruk.

Profesor, koji je pre gotovo deset godina objavio studiju o delovima mozga uključenim u orgazam kod žena, takođe, tvrdi da doživljaj orgazma može da smanji bol.

- Prilikom orgazma beležimo ogroman porast protoka krvi u mozak. Ja sam uveren da to ne može da bude nešto loše. Krv donosi hranjive materije i mozak napaja kiseonikom. Mentalne vežbe povećavaju moždanu aktivnost, ali samo u relativno lokalizovanim oblastima. Orgazam aktivira ceo um – smatra on.

Istraživanje kojim se merio protok krvi u mozgovima žena koje su doživele orgazam sprovedeno je na Univerzitetu “Rutgers” u Nju Džersiju. Sedamdesetdvogodišnji naučnik proučava žensko uzbuđenje još od šezdesetih godina prošlog veka, ali veruje da je orgazam još uvek neistraženo područje.

- Mi ne znamo gotovo ništa o seksualnom vrhuncu. Važno je da shvatimo kako ga mozak procesuira. Koji njegovi delovi su zaslužni za takav jedan intenzivan užitak, a onda može li se to koristiti na neke druge načine? Šta bi orgazam mogao da uradi u sprečavanju depresije, anksioznosti, bolesti zavisnosti ili bola – rekao je Komisaruk.


(Telegraf.rs / Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA