Život i ljudi

0

Četvorogodišnjak ponovo izabran za gradonačelnika (FOTO)

Autor: VM

Izvor: DailyMail/Novi magazin

Četvorogodišnjak ponovo izabran za gradonačelnika (FOTO)

Bobi je gradonačelnik grada koji ima od 22 do 28 stanovnika, zavisno od toga da li su sveštenik i njegova porodica kod kuće.

Glasanje za gradonačelnika je održano u nedelju, a svako je mogao da glasa koliko god puta želi, po ceni od jednog dolara po glasanju. Sav novac koji se prikupio tokom glasanja otišao je u fond za održavanje godišnjeg festivala “Ukus Dorseta”.

Međutim, sistem se malo razlikuje od uobičajenih izbora. Naime, svako u gradu može da predloži nekoga i da njegovo ime napiše na papir i ubaci u jednu od glasačkih kutija koje su postavljene širom grada. Nakon prikupljanja svih predloga, iz mase se nasumično izabere jedna osoba kojoj se stave dva poveza preko očiju, i koja onda iz providne kutije izvuče ime novog gradonačelnika.

Kada je prvi put postavljen za gradonačelnika, sada četvorogodišnji Bobi je imao samo tri godine. Njegova mama, Ema, kaže da nije mogla da veruje kada je u nedelju ponovo izglasan za gradonačelnika, dok Bobi nije bio raspoložen za intervjue i samo je poručio da “želi da se druži sa dečacima”.

Glavna zaduženja gradonačelnika su skupljanje novca za “Ronald McDonald” kuću gde borave roditelji čija deca se nalaze u lokalnoj bolnici, kao i postavljanje nove table za grad Dorset.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR