Četvrtak, 01.08.2013.

23:58

"Oduvek sam žrtva sudskog progona"

Silvio Berluskoni izjavio da presuda koju mu je izrekao najviši italijanski sud "nema nikakvog osnova", već će mu samo uzeti ličnu slobodu i politička prava.

Izvor: Tanjug

Default images

Berluskoni se obratio javnosti u emotivnoj video-poruci i zarekao se i "da će nastaviti bitku", izveštava AFP.

Tvrdeći da nikad nje smislio nikakav sistem poreskih prevara, Berluskoni je istakao kako je bio žrtva progona sudskih organa još otkad je ušao u politiku i kako će se zalagati za reformu pravnog sistema.

Odluka Kasacionog suda da potvrdi zatvorsku presudu Silviju Berluskoniju zbog poreskih prevara neće imati reperkusija na italijansku vladu, izjavio je danas jedan politički saveznik bivšeg premijera.

Napuštajući sastanak Berluskonijeve stranke PDL, Nito Palma, koji je tokom poslednje Berluskonijeve vlade bio ministar pravde, izjavio je za novinare kako u ovoj stranci ima "mnogo gorčine" povodom presude, ali da ona "neće uticati na vladu Enrika Lete, koja je stvorena da služi zemlji i koja će, što se nas tiče, nastavti da joj služi".

Bepe Grilo, lider Pokreta pet zvezdica, koji je orijentisan protiv italijanskog establišmenta, saznavši za potvrđenu presudu Berluskoniju, na svom blogu je napisao: "Berluskoni je mrtav".

Ovu presudu Grilo je uporedio s padom Berlinskog zida 1989. godine.

Kasacioni sud, najviša sudska instanca u Italiji, potvrdio je danas kaznu zatvora od jedne godine, na koju je Berluskoni osuđen zbog utaje poreza, ali je zatražio da petogodišnja zabrana bavljenja javnom funkcijom izrečena medijskom tajkunu, bude preispitana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: