Capital.ba

Vučić i Dinkić sa predstavnicima kompanije Mubadala

01.08.2013. / 17:37

aleksandar vucicBEOGRAD, Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić istakli su danas u razgovoru sa predstavnicima kompanije „Mubadala“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je Vlada Srbije posvećena realizaciji svih zajedničkih projekata i da postoji velika podrška za saradnju dvije zemlje, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

„Ovo je od strateškog značaja za našu zemlju. Vlada Srbije će dati punu podršku i prihvatiti sve uslove sa namjerom da ubrzamo proces saradnje u oblasti informacionih tehnonologija“, naglasio je Vučić u razgovoru sa predstavnicima kompanije koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i konkretnim projektima koji prethode izgradnji fabrike čipova u Beogradu.

Prva faza je izgradnja centra za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, gdje bi se zaposlili vrhunski naučnici i inženjeri, navedeno je saopštenju i istaknuto da bi samo investicija u projekat istraživanja i razvoja iznosila više stotina miliona dolara.

Drugi konkretan prijedlog kompanije „Mubadala“ jeste izgradnja fabrike za proizvodnju sofisticarnih komponenti za avio industriju.

„Srbija je naša druga domovina. Nismo došli da postavljamo uslove, već da iznesemo prijedloge za partnerstvo. Došli smo da vam damo ideje i da vas podržimo. Tako rade pravi prijatelji“, istakao je generalni direktor kompanije „Mubadala“ Valed Ahmed Salim Almokarab Al Muhairi.

„Mubadala će donijeti visoke tehnologije i investicije kakve do sada Srbija nije imala. Oni će obezbjediti da se uposle naši vrhunski naučnici i da industrija znanja u budućnosti po izvoznim prihodima postigne uspjeh kao što danas imamo u auto industriji. To je tehnologija kakvu imaju samo vodeće svjetske sile, što će od Srbije napraviti lidera u regionu u industriji znanja“, izjavio je Dinkić.

Tema sastanka bile su i investicije u domenu telekomunikacija, obnovljivih izvora energije, izgradnje gasnih elektrana, kao i u oblasti građevinarstva (hoteli, poslovni prostori i drugi rezidencijalni objekti), navedeno je u saopštenju. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!