PIŠTOLJ I DNEVNIK: Naoružani nastavnici u školama SAD

Preventiva ?

PIŠTOLJ I DNEVNIK: Naoružani nastavnici u školama SAD

Planeta -
Izabrani nastavnici u avgustu će dobiti pištolje 9 milimetara i imaće 53 sata obuke u jednom trenažnom centru, kako bi se osposobili za rukovanje oružjem

VAŠINGTON - Školske vlasti u jednom distriktu američke savezne države Arkanzas odlučile su da od početka školske godine u septembru određeni broj nastavnika u svakoj školi bude naoružan pištoljima, kako bi mogli da zaštite đake u slučaju napada.

Izabrani nastavnici u avgustu će dobiti pištolje 9 milimetara i imaće 53 sata obuke u jednom trenažnom centru, kako bi se osposobili za rukovanje oružjem.

Prema rečima zamenika direktora jedne srednje škole u Klarksvilu Čejna Dugana, primarni zadatak naoružanih nastavnika biće da pokolebaju napadača, kako bi se dobilo na vremenu do dolaska policije.

Država Arkanzas je ove godine usvojila zakon kojim je omogućeno da se škole samoorganizuju i naoružaju nastavnike ili drugo školsko osoblje.

Zakon je donet posle masakra u decembgru prošle godine, kada je napadač u jednoj školi u Konektikatu ubio dvadesetoro učenika i šestoro nastavnika.

Slični zakoni već su usvojeni i Ohaju, Koloradu, Nju Džersiju, Pensilvaniji, Konektikatu i Vašingtonu, prenosi Arkanzas tajm.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track