KARIĆ: Ne vraćam se u voljenu Srbiju!

Biznismen poručuje da ga štite rezolucije Evropskog parlamenta i da će istraga protiv njega i njemu sličnih u Srbiji morati da bude obustavljena

  • 13

Biznismen Bogoljub Karić poručuje da nema nameru da se vraća u Srbiju i da zato nema potrebe ni za kakvim tajnim dogovorima o tome, ali i da ga štite rezolucije Evropskog parlamenta i da će istraga protiv njega i njemu sličnih u Srbiji morati da bude obustavljena.

Karić u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug kaže da je politička žrtva bivše vlasti, da je svoje firme gradio iz temelja, ali da je na kraju u Srbiji opljačkan. Bivši vlasnik Mobtela otkriva da je zadovoljan radom svoje građevinske firme u Moskvi i da ga Interpolova poternica, koju je Srbija raspisala 2006. godine kada je otišao iz zemlje, ne ometa da putuje u bilo koju državu na svetu, osim u "voljenu Srbiju".

Objašnjava, naime, da Interpol ne blokira, niti ugrožava ličnosti koje su motivisane na rasnoj, verskoj i politickoj osnovi i da zapravo taj član o zloupotrebi službenog položaja u privatnoj kompaniji, za šta se on tereti, Evropa naziva “članom za reketiranje poslovnih ljudi”.

Upitan da li ima istine u medijskim napisima da su njegov povratak u Srbiju dogovorili predsednik Tomislav Nikolić i patrijarh Irinej, Karić, inače rođeni Pećanac, kaže da za tajnim dogovorima nema potrebe.

- Svima je jasno da je montiran politički proces pokrenula bivša vlast koju sam u kampanji za tri nedelje pomoću "Bogoljubove salate" bacio na kolena. Bili su u potpunom šoku. Odmah nakon tih događaja, javljeno mi je da će šef BIA uraditi sve da me više nema. Možete zamisliti šta to znači za političare koji večno govore o zapošljavanju stotine hiljada ljudi, a Srbiju su doveli do stečaja - kaže Karić.

Ukazuje da su sve međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava, kao i najveći deo srpske političke elite, potvrdili da je njegov slučaj politički motivisan s ciljem da je Pokret Snaga Srbije zasmetao tadašnoj vlasti.

- Osam godina sam angažovao agencije koje se bave istragom o Mobtelu. Ove agencije obezbedile su toliko materijala u kojima je potpuno jasno organizovana neviđena kampanja sa 87 hiljada medijskih napada na mene. Čak i da sam Hitler, moraćete priznati, malo je mnogo samo zbog Mobtela, uključujući i dva atentata na mene. Postoje ljudi koji su policiji priznali da su angažovani da me likvidiraju. Ja, koji nisam učestvovao ni u jednoj privatizaciji u Srbiji, i koji sam gradio svaku kompaniju iz temelja - ja sam opljačkan”, naveo je Karić.

On tvrdi da Srbija ni danas ne zna gde su potrošene milijarde evra od prodaje Mobtela, dok Telekom, kako kaže, ni danas ne može biti prodat za tu cenu.

- Dve milijarde evra dobila je Srbija od prodaje Mobtela, dok čitav iznos privatizacije srpskih kompanija iznosi oko dve milijarde evra. Na moj zahtev stručnjaci Evropske Komisije su posle proučavanja hiljade stranica svrstali Mobtel u proveru zbog zloupotreba tadašnje korupcionaške vlasti. U svojim rezolucijama od 2012. i 2013. kao i usvojena izmena zakona, clan 359 EU, jasno je ukazala da ne može biti prekvalifikovana optužnica za odgovorno lice ili vlasnika kompanije - naveo je Karić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogi

    31. jul 2013 | 19:57

    Kod njega su plate bile oko 1.000 maraka a kod Miskovica su 200 Eur. Makar je plaćao za rad

  • marko nikolic

    31. jul 2013 | 19:20

    Gde ima dima ima i vatre. Pametan covek. Vi hejtujte koliko hocete, ali Srbiji bi 100% bilo bolje da je u njoj nego van nje.

  • Desko

    31. jul 2013 | 18:51

    Mars... pokrao si srbiju i sad ti ne valja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA