• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: I Dačić će otići

Izvor mondo.rs

Posle odluke da URS više nije deo vladajuće koalicije, Mlađan Dinkić kaže da je to početak procesa koji će se završiti odlaskom Dačića.

"Očekivao sam da će se ovo ovako završiti jer jednostavno znam da postoje obaveze iz briselskog sporazuma, da nije vreme za vanredne izbore i da SNS u ovom trenutku ne može da formira većinu bez Dačića. Za mene ovo nije kraj, ovo je početak jednog procesa koji će se zapravo zavšiti odlaskom Ivice Dačića", kazao je Mlađan Dinkić za B92.

Vladu sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem na prvu loptu opisuje kao čudnu.

Kaže da je u prvih devet meseci odlično funkcionisala, a kao najveće uspehe resora koji je vodio vidi stabilzacije javnih finansija, spas od bankrota i smanjenje budžetskog deficita. Međutim, kako dodaje, nije sve moglo da se uradi za samo godinu dana.

"Ja mislim da sam uradio maksimalno koliko sam mogao u Srbiji i svetu. Efekti ne mogu da se vide na kratak rok. Pre pet godina doveo sam Fijat, a tek ove godine se vide prvi efekti", objašnjava lider Ujedinjenih regiona Srbije.

Na pitanje za čim žali, on kaže da jedino žali što je ranije trebalo da pojača finansijsku disciplinu. "Dok Simić nije preuzeo, nije bilo moguće s kadrovima koji su bili. Radio sam zaista kao konj, prosto kažem narodnim jezikom, i radiću i dalje", rekao je Dinkić i dodao: "Mogli smo i više investitora da dovedemo. Kruna je ugovor sa Etihadom, naravno što se tiče drugih resora tu je otvaranje pregovora, za šta deo zasluga snosi Suzana Grubješić."

On kaže da bi prihvatio u budućnosti saradnju sa Aleksandrom Vučićem, a sa sadašnjim premijerom ne. To pak ne znači da jednog dana URS i SPS neće sarađivati, već da govori o Ivici Dačiću lično.

Nasledniku će, kaže, pomoći u daljem radu, objasniti mu šta je urađeno i šta ih čeka. Dinkić takođe kaže da, iako nije planirao, uskoro ići na odmor, a zatim se vraća u parlament kao poslanik.

"Mi ćemo biti konstruktivna opozicija. Znam da mnogi misle da je kraj, da je gotovo. Ja ću citirati Milana Mladenovića 'kad je kraj za mene, znaj tek tad je počelo'".

Lider URS-a i dosadašnji ministar finansija ne želi da licira koliko će ova vlada ostati u sadašnjem sastavu. "To mene ne opterećuje, URS će biti konstruktivna opozicija, pritisak neće popustiti, doći će do vanrednih izbora ili prekompozicije ove vlade", smatra Dinkić.

Portparol URS-a Marko Selaković izjavio je ranije danas da ta stranka u potpunosti razume odluku koju je donelo Predsedništvo SNS.

URS smatra da je to jedini racionalnan potez u ovom trenutku, a da je jedini put kojim URS može da ide - da bude konstruktivna opozicija.

"URS i naši ministri u vladi imali su izuzetnu saradnju i sa Aleksandrom Vučićem i sa SNS i jasno nam je da u ovom trenutku Ivica Dačić ima mehanizme da ucenjuje SNS, što parlamentarnom vrećinom što obavezama koje je država Sribje preuzela po briselskom sporazumu", rekao je Selaković Tanjugu.

Uostalom, dodao je on, u celom ovom procesu Dačić je pokazao da se ne bori za narod i državu, nego za sebe i to je politička relanost koja nas poražava.

On je potvrdio da će URS biti konstruktivna opozicija i da će podržati svaki onaj predlog koji je dobar za državu i građne.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gogsi

Jos da ustane Sloba iz groba eto nama procvetase ruze,samo da uzivamo.

beza

Sve ima svoj kraj, dugo ste na javnoj sceni. Davno je sunce zašlo sto se regiona tice. U regionima ljudi rade za 100evra mesecno.

observer

Manite se corava posla, SNS nece sam moci da formira vladu nakon sledecih izbora. Napravice dil sa DS-om jer su im se pravci politickog delovanja sustinski priblizili- odrpati narod sto je vise moguce, zaposliti partijski kadar i uci u nato i eu po cenu Kosova. A sto se Dinkica tice, je ne mogu da zamislim um koji ce da poveruje u njegove nebuloze nakon deset godina preletanja i malverzacija.

special image