Ostalo

Sme�no

Ukoliko kupite nešto od prodavaca na plaži u Grčkoj možete dobiti kaznu od čak 300 evra!

U Grčkoj traje uveliko borba protiv sive ekonomije, pa se tako kupci nelegalnih proizvoda drastično kažnjavaju, dok se prodavci odmah hapse.

Ukoliko kupite nešto od prodavaca na plaži u Grčkoj možete dobiti kaznu od čak 300 evra!



Kako pišu "Naše novine", mnogobrojni srpski turisti su ovih dana primorani da plaćaju drakonske kazne za koje uopšte nisu upozoreni da postoje. Tako je jedan bračni par jedva "prošao" bez kazne zbog kupovine haljine za 10 evra.

"Nismo ni primetili da je jedan od domaćih, grčkih kafežija, pozvao policju dok smo gledali haljinu i premišljali se da li da je kupimo. Policajci su stigli za nekoliko minuta, pod punom opremom. Nismo znali šta nas je snašlo. Crnca su priveli, a mi smo morali u stanicu da damo izjavu", kaže Beograđanka Nada Milojević.

Srećom, proradilo je tradicionalno grčko-srpsko prijateljstvo, pa su Nadu i njenog supruga pustili bez posledica. Ali poručili su im da ubuduće paze šta rade, jer je u ovoj zemlji velika borba protiv sive ekonomije, a posebno crnaca koji su preplavili plaže i turistima nude sve i svašta.

"Službenik u policiji nam je rekao da smo imali mnogo sreće što nam opraštaju kaznu. A ona nije mala, čak 300 evra. Pitanje je da li bismo uopšte i imali da platimo toliko, s obzirom na to da nam je bio kraj letovanja i ostalo nam je malo novca", rekla je ona.

Autor: I.M.
Izvor: Naše novine, Telegraf
Foto: Flickr.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>