Najnovije vesti
Vesti Hronika
Zaplenjeno 103 kilograma eksploziva

Zaplenjeno 103 kilograma eksploziva

Braća Slađan P. (33) i Senad P. (31), kao i Miodrag Š. (41), svi sa područja opštine Žagubica uhapšeni su tokom prethodne noći , na naplatnoj rampi na skretanju sa autoputa kod Batočine, zbog švercovanja 103 kilograma eksploziva.

299441_800pxm112demolitioncharge
299441_800pxm112demolitioncharge

Kriminalistička policija je, nakon višemesečnog operativnog rada, u noći između 30. i 31. jula , zaplenila kod njih 103 kilograma eksploziva i 300 elektronskih detonirajućih kapisli.

Eksploziv je pronađen u putničkom vozilu ''mazda'' i bio je namenjen prodaji za sada nepoznatim kupcima.

Oni su privedeni zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Slađan P. i Miodrag Š. terete se da su iz magacina rudnika Krepoljin, u kome su zaposleni, ukrali 103 kilograma eksploziva i 300 elektronskih detonirajućih kapisli.

Atomobil ''mazda'', kojim su prevozili eksploziv i kapisle, policajci su sačekali na naplatnoj rampi kod Batočine.

Prethodno je zaustavljeno vozilo kojim je upravljao Senad P. On je, za dogovorenu novčanu nadoknadu od 100 evra, bio prethodnica putničkom vozilu ''mazda''.

Zadatak mu je bio da Slađana P. i Miodraga Š. obaveštava o policijskim patrolama na koje naiđe na putu.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za trgovinu eksplozivom i identifikovanju drugih osoba koje su u tome učestvovala.

Slađan P, Senad P. i Miodrag Š, uz krivičnu prijavu, biće sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.