Leskovac: Poskok uplašio ljude u centru grada
Foto: RTS

Zmija otrovnica

Leskovac: Poskok uplašio ljude u centru grada

Srbija -
Otrovnica je primećena na haubi službenog vozila kompanije Frikom u trenutku kada je vozač Mladen Mladenović (34) iz okoline Niške banje ušao u automobil

LESKOVAC - U centru Leskovca, ispred Narodne biblioteke, jutros oko 9 sati prava predstava i slika koja je mnoge prolaznike šokirala.

Komercijalista "Frikoma" iz Niša nakon završenog posla u centru grada na svojim kolima primetio je, kako se pretpostavlja, poskoka.

Velika zmija nakratko je izašla da se osunča, a potom se sakrila u motor automobila. O tome je odmah obaveštena policija.

Policajci su obezbedili prostor, a onda se čekalo da se utvrdi ko je nadležan da ukloni zmiju.Kako izgleda, divlje životinje nisu ničija nadležnost - od vatrogasaca, preko Uprave za zaštitu životne sredine do inspekcijskih službi. Pronađeno je kompromisno rešenje da vozilo Parking servisa auto odveze van grada kako bi sama izašla.

Poskok je zaštićena vrsta zmije, čiji ujed može da bude smrtonosan, a okupljeni građani kažu da se ovako nešto dešava. Vozač automobila u koji se zmija sakrila, veruje da je u centar Leskovca doneo odnekud, moguće i iz naselja Dubočica koje ima dosta zelenih površina.

Foto RTS
Foto RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track