MIHAJLOVIĆ: Promene ekoloških zakona do kraja avgusta

- Novina je što će Parlamentu istovremeno biti predložena i najvažnija podzakonska akta. Na izmenama zakona radi se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Gradom Beogradom, Pokrajinom Vojvodinom i drugim zainteresovanima - rekla je ministarka Zorana Mihajlović

  • 0

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će finalne verzije izmena niza zakona iz oblasti zaštite životne sredine, uključujući Zakon o zaštiti prirode i Zakon o zaštiti životne sredine, biti završene do kraja avgusta.

Ona je na Odboru Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine rekla da se završavaju i izmene zakona o hemikalijama, o zaštiti prirode, o biocidnim proizvodima, o upravljanju otpadom, o ambalaži i ambalažniom otpadu, kao i izmene zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja.

- Novina je što će Parlamentu istovremeno biti predložena i najvažnija podzakonska akta. Na izmenama zakona radi se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Gradom Beogradom, Pokrajinom Vojvodinom i drugim zainteresovanima - rekla je Mihajlovićeva koja je ocenila da će izmena tih zakona pomoći prilikom otvaranja pregovora sa EU oko Poglavlja 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

Ministarka je ponovila da bi bilo bolje da oblast životne sredine bude objedinjena u jedno ministarstvo i izrazila je uverenje da će se  osnovati budžetski fond za zaštitu životne sredine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA