Subota, 27.07.2013.

21:25

Prvo činjenice pa moja odgovornost

Žarko Obradović kaže da pitanje njegove odgovornosti nije sporno, ali da će o njoj biti reči kad se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu

Izvor: Večernje novosti

Default images

Ministar prosvete za "Novosti" tako odgovara na spekulacije da će i on poput Mrkonjića morati da napusti kabinet u Nemanjinoj 11.

"Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke odgovornosti".

Obradović tvrdi da je bio meta neviđene medijske kampanje koja je kulminirala pozivom jednog novinara "da bude obešen na Terazijama". On navodi da zbog tog velikog pritiska u javnosti nisu vrednovani rezultati Ministarstva poput usvajanja strategija obrazovanja, povećanja broja doktoranada i studenata na budžetu, javnog poziva za obnovu 220 škola, a da istovremeno nije bilo otpuštanja i kašnjenja plata. Mnogo toga je urađeno...

"Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? Ako ne mogu dalje da radim svoj posao - nema problema, ali pitam se koji su to kriterijumi za ocenu uspešnosti ministra: postignuti rezultati ili utisak u javnosti koji stvara bezočna antikampanja. Za mene je samo ovo prvo relevantno. U svakom slučaju, nikada svoj interes neću staviti ispred interesa partije i države", zaključuje Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

19 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: