Capital.ba

Seminar za poreske obveznike

02.07.2009. / 13:09

kompjuter2BIHAĆ, U Bihaću je danas održan seminar za poreske obveznike o primjeni Zakona o porezu na dohodak, tehničkim pripremama za elektronsko podnošenje prijava i primjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima.

Iako je provođenje Zakona o porezu na dohodak počelo 1. januara, još postoje dileme i nejasnoće o njegovoj prijmjeni, zbog čega Poreska Uprava FBiH organizuje besplatne seminare za poreske obveznike, građane i stručne službe na kojima pokušavaju da ih otklone.

”Cilj nam je da poboljšamo saradnju sa poreskim obveznicima, da odgovorimo na njihova pitanja i otklonimo eventualne nejasnoće”, rekao je direktor Poreske uprave FBiH Midhat Arifović.

Učesnicima seminara danas su predstavljene dvije brošure koje je Poreska uprava FBiH štampala u saradnji sa USAID-om, i to ”Primjena Zakona o porezu na dohodak” i ”Vodič za elektronsko ponošnje poreskih prijava”.

“Većina problema u proteklih šest mjeseci je prevaziđena. No dilema uvijek ima i ovo najbolji način, direktnim kontakom sa poreznim obeveznicima i njih otkloniti”, rekla je direktor Poreske uprave u Bihaću Melisa Mulić, izražavajući zadovoljtvo prisustvom velikog broja učenika na seminaru.

Poreska uprava FBiH ovakve seminare organizirala je i u Vitezu, Zenici, Mostaru, Tuzli i Sarajevu

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!