Zbog vlasnika parcela isteruju vlasnike stanova

Regionalne vesti - Petak 26.07.2013 - 18:44

Montažni objekti kod Crkve Svetog Luke u Nišu za koje vlasnici imaju kupoprodajne papire od 1993. sada bi trebalo da budu srušeni, jer su se pojavili vlasnici parcela.

Barake koje treba da budu srušene Barake koje treba da budu srušene
Stanovnicima Prvomajske ulice u Nišu stiglo je rešenje za rušenje objekata u kojima žive.
 
Dušica Stanković se nakon 33 godine života u, kako kaže, svojoj kući susrela sa ogromnim problemom. 
 
- Mi smo 15. jula dobili rešenje u kojem piše da moramo da se iselimo i srušimo objekte o našem trošku zbog bespravne gradnje. Rešenje mora da se izvrši u roku od 30 dana od njegovog prijema - kaže Stanković.
 
Ona kaže da svih pet porodica, koliko ih ima u montažnim objektima u Prvomajskoj, ima ugovore koji potvrđuju da su oni vlasnici stanova u kojima žive i da nikome nije jasno kako su sada tu bespravno.
 
Izvor Južnih vesti iz Uprave za imovinu i inspekcijske poslove kaže da je glavni razlog za rušenje taj što su se pojavili pravi vlasnici parcele.
 
- Troje je vlasnika tog zemljišta na kome je nekada Preduzeće za puteve sagradilo barake. Utvrđeno je da oni nikada nisu prodali tu parcelu PZP-u koji je sa ljudima koji danas tamo žive sklopio ugovore o kupovini stanova. A ako bolje pogledate te ugovore videćete da nema delovodnog broja - kaže izvor Južnih vesti.
 
Zbog toga je inspekcija nakon svega odlučila da izda rešenja o rušenju baraka u Prvomajskoj ulici.  
 
Međutim, pet porodica koje poslednje 3 decenije žive u ovim objektima iz svojih baraka nema gde.
 
Obratili su se pismeno i vicepremijeru Aleksandru Vučiću i ministru građevine Velimiru Iliću, ali najviše bi voleli da popričaju sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, jer veruju da on može da reši njihov problem.
 
Od tog sastanka, za sada nema ništa, a sastanak sa njegovim zamenikom Ljubivojem Slavkovićem je, kako kažu, već dva puta odlagan.
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: