Vučić i još 4 ministara napuštaju Vladu

Nacionalne vesti - Petak 26.07.2013 - 18:23

Posle mesec dana priča o rekostrukciji vlade, poznato je da vladu napuštaju ministar odbrane Aleksandar Vučić, poljoprivrede Goran Knežević, kulture Bratislav Petković, sporta i omladine Alisa Marić i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Pet ministara odlazi iz vlade (Foto: Novosti.rs) Pet ministara odlazi iz vlade (Foto: Novosti.rs)
Vicepremijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ponudio Glavnom odboru naprednjaka ostavku na mesto ministra odbrane i predložio smene na mestima ministara poljoprivrede, kulture i sporta.
 
Vučić je naveo i da će predložiti da GO starnke prihvati ostavku koju mu je sredinom meseca podneo ministar poljoprivrede Goran Knežević, prenosi B92.
 
On je istakao da je Knežević podneo ostavku zbog "afere aflatoskin", ali je stao u njegovu odbranu govoreći da je ta afera iskonstruisana.
 
Predsedništvo Socijalističke partije Srbije prihvatilo je zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije, saopštio je SPS u petak, prenosi "Blic".
 
URS je inače predložio da Vlada sa sadašnjih 19 članova bude smanjena na 15 i da je u tom slučaju URS spreman da se odrekne jednog od svoja tri čalana u vladi, javlja B92.
 
Zamena za sve ministre nije poznata, a "Novosti" su prethodne nedelje pisale kako bi mesto ministra kulture od Bratislava Petkovića mogao da preuzme Dejan Ristić, upravnik Narodne bibilioteke Srbije, kadar SNS-a.
 
OK RADIO, Blic, B92, Novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: