Vesti

3

Vučić smenjuje sebe i još tri ministra iz SNS

Autor: RF

Izvor: Novi magazin

Vučić smenjuje sebe i još tri ministra iz SNS

On je rekao da će procenu rada početi od sebe i da će "biti prvi rekonstruisan", jer smatra da ne može da obavlja oba svoja posla jednakim kvalitetom i posvećenošću.

"Mislio sam da sam mlađi i da ću stići, ali sam fizički umoran", rekao je Vučić i istakao da njegov pratilac nije imao ni pet slobodnih dana u poslednjih 365 dana.

Vučić je naveo i da će predložiti da GO prihvati ostavku koju mu je pre desetak dana podneo ministar poljoprivrede Goran Knežević, a predložio je promenu na mestima ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarke sporta i omladine Alise Marić.

On je istakao da je Knežević podneo ostavku zbog "afere aflatoskin", ali je istakao da je ta afera iskonstruisana, prljava i namerno plasirana i da "nijedan čovek ili dete nisu otrovani".

Vučić je nešto ranije govorio i o "bahatosti i osionom ponašanju nekih ministara sa rotacijama", rekavši da traži od stranke da "danas prekine sa onima koji su se osilili na vlasti".


Izbore je naveo kao nepotreban luksuz i nešto što bi predstavljalo nepotrebnu pauzu u radu, ali je kasnije rekao da SNS želi da menja i pokreće Srbiju da sa podrškom koju ima želi efikasnost i da je, ako je neophodno, spreman za izbore.

"Nemoguće je da oni koji danas imaju 45 odsto podrške predlažu promene četiri ministra, a oni sa manjom podrškom ne. Vreme je za rezove, ili ćemo se razići i imati izbore", rekao je Vučić.

On je poslao i nekoliko poruka "onima koji imaju više vlasti, ali manje autoriteta", kao i "onima koji su otišli na more" rekavši da neće odustati od toga da prvi dolazi na posao, poslednji odlazi, da neće pristati da naprednjaci budu prosečni i odbacio prebacivanja da "u Srbiji tobož SNS uspostavlja autoritarnu vlast".

Neću da plaćam reket medijima

Lider SNS-a izjavio je danas da ne pristaje da plaća rekete da bi mediji o njemu lepše pisali.

"Dva meseca su neke novine pisale loše o jednom opozicionom lideru. A jeste li primetili da više niko ne piše loše o njemu. To su rešili parama... To su oni isti koji imaju više stanova u Beču, nego što imaju škole i fakutleta u Srbiji", rekao je Vučić u uvodnom izlaganju na sednici Glavnog odbora stranke.

Vučić je rekao da ne mari i da mogu šta hoće da govore i da pišu protiv SNS-a, ali da on nikada neće pristati da plaća reket i da daje novac da bi neko o njemu lepo pisao.

"Ne dam im ni jedan jedini dinar. Borićemo se protiv para koje su oteli, protiv reketaških principa i videćete da ćemo pobediti", poručio je Vučić.

Promene i u Dinkićevom resoru

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić saglasili su se da je neophodna promena u resoru finansija i privrede, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je, na jučerašnjim razgovorima sa socijalistima na temu rekonstrukcije vlade, postignut dogovor na temu promena u tom resoru, koji vodi lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

"Postigli smo dogovor, juče na razgovorima sa predstavnicima SPS, oko podele odgovornosti u Ministarstvu finansija i privredne i da se to jasno poruči", kratko je rekao Vučić.

Za sada je, osim naprednjačkih kadrova, poznato i da će iz Vlade otići Milutin Mrkonjić koji je sam ponudio ostavku na sednici predsedništva SPS-a. 

Još naprednjačkih ministara ponudilo ostavke

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da su posle uvodnog obraćanja lidera SNS Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odbora stranke još neki ministri iz redova naprednjaka ponudili ostavke, ali da treba sačekati odluku rukovodstva.

Stefanović, koji je na trenutak izašao sa sednice Glavnog odbora u Centru "Sava", rekao je i da nije bilo reči o tome ko bi mogao da zameni ministre koji će napustiti vladu.

On je rekao da je u raspravi, nakon uvodnog izlaganja predsednika stranke, dominiralo pitanje kako je moguće da nakon ostavke Vučića, koji je najviše radio, neki drugi smatraju da treba da ostanu na svojim funkcijama.

Upitan da li pritom misli na Dinkića ili Dačića, Stefanović je rekao da se to odnosi na sve ministre SNS-a i na koalicione partnere.

Prema njegovim rečima, SNS nikoga ne ucenjuje i nikome neće davati bilo kakve rokove.

Stefanović je istakao da je to što se prvi put raspravlja o rezultatima na načcin šta mi možemo da učinimo za Srbiju, odnosno šta je to što možemo da uradimo svojim radom za svoju zemlju - izuzetno značajno, da je to istorijska poruka.

On je za Dnevnik RTS-a rekao da takvu odgovornost naprednjaci očekuju i od koalicionih partnera, kao i da će konačni zaključci Glavnog odbora poslati dovoljno jasnu poruku svima.

Stefanović je rekao i da je uveren da će predsednik stranke Aleksandar Vučić imati potpunu podršku Glavnog odbora.
 

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

smiljka

Bravo Vucicu, pokazao si svim gradjanima Srbije kako radi odgovoran drzavni i to drazavnik sa velikim D.

Vesna Lazar

Na sta Srbija treba da pristane 8. avgusta? Sta ste obecali Taciju?

Olga

To se zove cirkuska predstava osmišljena u vrhu SNS-a.Baš me interesuje šta je sledeće čime će zamajavati narod i kupovati vreme.Koja to pamet Srbije podržava tu politiku?Sa ovima će te ekonomski potonuti skroz.Nema tog investitora koji bi došao u Srbiju i stavio svoj novac na kocku kada vidi ovo društvo.