MRKONJIĆ NEĆE BITI MINISTAR: SPS pristala na rekonstrukciju

Mrkonjić je novo personalno rešenje za ministra saobraćaja predložio sam, a kako Telegraf saznaje, to mesto je ponuđeno Ivici Tončevu, koji ga je odbio

  • 9

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije podržalo je predlog ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da se za tu funkciju izabere druga ličnost.

Kako Telegraf saznaje, sednica Predsedništva protekla je uz konstruktivni dijalog, a u jednom trenutku mesto ministra saobraćaja ponuđeno je aktuelnom savetniku premijera Ivice Dačića - Ivici Tončevu. Međutim, on je taj predlog odbio.

Prema saznanjima našeg portala, naredni ministar saobraćaja biće Novica Tončev.

Iz SPS je saopšteno da je na sednici Predsedništva te partije analiziran dosadašnji rad svih nosilaca javnih funkcija u ime SPS. Predsedništvo je ovlastilo Ivicu Dačića da u postupku rekonstrukcije predloži odgovarajuće kadrovske promene.

- Takođe, Predsedništvo SPS jednoglasno je podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji Vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru - navodi se u saopštenju te parije, i dodaje:

- Takva rekonstrukcija ima za cilj ne samo personalne promene, već i suštinsku promenu čitavog sistema izvršne vlasti kako bi se na bolji, efikasniji i odgovorniji način nastavilo sa ostvarivanjem dugoročnih ciljeva politike Vlade.

Ta partija je poručila da "odgovoran pristup procesu rekonstrukcije SPS očekuje i od koalicionih partnera".

- Predsedništvo je jednoglasno podržalo zajednički stav Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da je neophodno da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner, donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade. Imajući u vidu da će glavni cilj Vlade u budućem periodu biti ekonomska i finansijska konsolidacija i razvoj, krucijalno je da i u ovoj oblasti postoji podela odgovornosti kroz razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem - saopšteno je iz SPS.

Socijalisti su poručili da, "ukoliko do toga ne dođe, očito će biti potrebno definisanje novog koalicionog sporazuma kako bi Vlada Republike Srbije mogla da nastavi da ostvaruje svoje ciljeve u interesu Srbije i njenih građana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA