• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Više nego jasno - nema nezavisnog Kosova"

Izvor Beta

Aleksandar Vulin izjavio je da je, omogućavanjem Srbima da na lokalnim izborima u pokrajini glasaju sa srpskim dokumentima, postalo "više nego jasno da nema govora o priznavanju nekakve kosovske države".

Komentarišući značajan napredak u organizaciji lokalnih izbora na Kosovu koji je juče u Briselu postignut na sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i predsednika kosovske vlade Hašima Tačija, Vulin je napomenuo da je malo nezavisnih zemalja u svetu u kojima se glasa s dokumentima druge države ili u kojoj neka međunarodna organizacija posreduje na izborima.

On je ponovio da je briselski sporazum statusno neutralan i da će, "dok je tako, imati podršku Vlade Srbije i srpskog naroda".

"Izlazak ili ne na izbore na Kosovu i Metohiji jeste naše opredeljenje da li hoćemo da kontrolišemo svoju budućnost ili ćemo prepustiti da je kontolišu oni koji nam ne žele dobro", rekao je Vulin novinarima na Tari i napomenuo da "tamo gde nemamo vlast i sve institucije u svojim rukama, Srba nema".

"Kada Srbi ne kontrolišu svoju budućnost i kada sa obe ruke ne drže i svog predsednika i svog sudiju i svog policajca, onda nam se dešava Staro Gracko i zločini bez kazne i onda nas nema", rekao je Vulin koji je predsednik Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je danas posetio decu polaznike Škole prijateljstva u Vojnoj ustanovi Tara".

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragiša Sekulović

Vulina treba da je sramota zbog ovakvih izjava !

Zoran.R

A sta rade 2 premijera (drzava) onda u Briselu, o cemu to oni pregovaraju

Kojot

Tako je, red je da Srbi shvate da su oni tvorci svoje sudbine, ne damo Kosovo i nikada ono neće biti nezavisno, samo treba da istrajemo u ovoj mučnoj borbi i da verujemo jedni drugima.

special image