Četvrtak, 25.07.2013.

12:27

Kad modeli padaju...

Najveći skandal koji može da se desi tokom revije sigurno je pad manekenke, a to nije nimalo naivno. Takve povrede modele mogu smestiti van piste i po nekoliko meseci, a nekada i zauvek.

Izvor: Super žena

Default images

Supermodeli kao što su Džesika Stam, Naomi Kempbel, Kerli Klos, Laura Stone i Saša Pivarova su samo jedne od mnogih koje su se suočile sa posledicama svog pada.

Postoji više razloga zašto se ovo dešava. Prvi i glavni problem jeste taj što su piste klizave i često nemaju odgovarajuću podlogu za hodanje.

Drugi glavni problem su odevni komadi koje modeli nose. To su često predugačke haljine ili previsoke potpetice, a s druge strane i futuristička moda nimalo ne olakšava modelima kretanje – cipele u vidu kopita, tvrdi krojevi koji otežavaju kreatnje.

"Modelima je teško da nose štikle koje su više od 10 cm. Novi modeli koji se prikazuju na revijama su toliko visoki da remete ravnotežu manekenki, koje često padnu i povrede se“, navodi model Alison Brajant. Treća stvar koja nije neuobičajena jeste ženska sujeta, pa tako određene manekenke u želji da zasene svoje koleginice preteraju. Nedavno je jedna upala u bazen preko kog se nalazila pista.

Ebi Li Keršou, Nataša Poli i Saša Pivarova su isključene sa revije Aleksandra Mekvina zbog toga što su odbile da ponesu Armadillo model cipela visokih čak 20cm!

"Većina cipela koju modeli nose je kreirana tako da noge manekenki nisu dovoljno jake da balansiraju na njima, terajući ih na pad. Zašto bi iko to nosio?“, rekla je još jedna manekenka, Vendi Pauel.

Stručnjaci savetuju da je vreme da se uvedu promene koje će obezbediti sigurnost manekenki. Doduše, mnogi kreatori su osetljivi po tom pitanju i paze da ovakve situacije svedu na mimimum. Ipak, neki nisu i stavljaju manekenke u opasne situacije samo kako bi prodali kolekciju.

Pogledajte neke od najpoznatijih padova...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: