Vučić vuče finansije, SPO u Vladi

Nacionalne vesti - Sreda 24.07.2013 - 01:17

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić traži da Mlađan Dinkić preda Ministarstvo finansija SNS-u. Kao moguća zamena za URS u Vladi pominje se SPO.

Vucič traži ministarstvo finansija za SNS (Foto: Novosti) Vucič traži ministarstvo finansija za SNS (Foto: Novosti)
 
Naprednjaci nastavljaju da vrše pritisak na URS da se, ukoliko žele da ostanu u Vladi, odreknu i mesta potpredsednice Vlade za evropske integracije. Lideru URS-a, Mlađanu Dinkiću ostavljena je mogućnost da zadrži deo svog minisarstva, odnosno privredu, navodi "Blic"
 
Iz izvora u vrhu URS za “Blic” su rekli “da Glavni odbor ove stranke jedino nije razmatrao opciju izlaska iz Vlade”, a da su svi drugi scenariji u igri.
 
Ukoliko URS nakon rekonstrukcije ne budu više deo Vlade, njihovih 16 poslanika neće biti presudni za opstanak kabineta premijera i lidera SPS Ivice Dačića, prenosi B92.
 
U slučaju izlaska URS-a iz vladajuće koalicije, Vlada bi i dalje imala podršku najmanje 128 poslanika - SNS, SPS, PUPS, JS, SDPS i NS, kao i SDA Sandžaka. Uslov za to je da se Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade i lider SNS, dogovore o rekonstrukciji, a poslednja opcija su izbori. 
 
Na opstanak Vlade i bez poslanika URS ukazao je nedavno sam lider stranke Mlađan Dinkić, koji je na pitanja da li isključuje izlazak URS-a iz Vlade odgovorio da o tome odlučuju koalicioni partneri, koji su URS i pozvali u Vladu i koji i bez njih imaju većinu u parlamentu. 
 
Kao najozbiljniji kandidat za novog člana Vlade pominje se SPO. Četiri poslanika SPO i jedan iz DHSS u prethodnom periodu dali su podršku vladinim zakonskim rešenjima piše "Danas". 
 
SPO je  čak i odbila da potpiše peticiju opozicionih poslanika kojom se traži vanredna sednica parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića. 
 
Aleksandar Jugović, potpredsednik SPO, kratko je za "Danas" rekao da ne komentariše glasine, ali je i dodao da SPO podržava i podržavaće sve ono što je dobro i što vodi brzim evropskim integracijama, borbi protiv korupcije, bez obzira da li je stranka u vlasti ili u opoziciji. 
 
 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: