Stanko Subotić više nije na poternici

Biznismen Stanko Subotić Cane više se ne nalazi na crvenoj poternici, koja je za njim bila raspisana pre gotovo sedam godina, posle pokretanja istrage za šverc cigareta u Srbiji 2006.

Biznismen Stanko Subotić Cane više se ne nalazi na crvenoj poternici, koja je za njim bila raspisana pre gotovo sedam godina, posle pokretanja istrage za šverc cigareta u Srbiji 2006.

Poternica srpskog interpola sa nalogom za hapšenje Subotića, njegovom slikom i drugim ličnim podacima uklonjena je sa sajta Interpola. Povučena je po naredbi Specijalnog suda u Beogradu pošto je Subotić u petak položio jemstvo od 538.000 evra, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

On sada može slobodno da uđe u Srbiju i, kako je ranije rekao njegov branilac Radoslav Tadić, pojaviće se na suđenju koje je zakazano za 17. septembar. Specijalni sud je pre 10 dana prihvatio predlog Subotićevih branilaca da mu se omogući odbrana sa slobode, odnosno ukine rešenje o pritvoru i odredi jemstvo od 538.000 evra.

Tom odlukom sud je usvojio, četvrti po redu, predlog Subotićevih branilaca za određivanje jemstva, u iznosu koji je najmanji koji je do sada nudio. Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na tu odluku i čeka se odluka Apelacionog suda o njoj, ali žalba ne zadržava izvršenje rešenja.

U decembru 2011. godine sud je odbio jemstvo od pet miliona evra. Bilo je to treće jemstvo koje je Subotić nudio, a prethodni predlozi iznosili su 700.000 i dva miliona evra.

Subotiću je, inače, 17. juna počelo ponovljeno suđenje u odsustvu u Specijalnom sudu u Beogradu zbog optužbi da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom devedesetih godina.

  • 23.07.2013 16:58
    Uci ce Srbija u EU i to samo zato sto je to opdavno zartano od evropskih zemalja i sostatka sveta
    ,
    i hohstaplerima svih vrsta ce odzvoniti
  • Steva-NS

    23.07.2013 15:54
    Uskoro neće biti ni optužen,jer u Srbiji su svi popušili,pa od dokaza nema ništa!
  • Kum

    23.07.2013 11:48
    Šešelj
    Pa, da finansirao im (Nikoliću i Vučiću) je kampanju, podržao ih da dođu na vlast, sastajao se sa njma i sl u organizaciji francuske obaveštajne službe. Prvo je sud u Bariju obustavio postupak protiv njega (ipak je on cepanjem Srpske Radikalne Stranke postao zaslužni građanin EU). Sada je red da njegovi puleni slicno urade i u Srbiji. Cane bi tako mogao da postane i princ prestolonaslednik ili mozda nekui humanitarni radnik i sl....

    Za pametne sve je odavno jasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ko može u "Kobre" i specijalce?

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije – 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" otvoren je do 31. jula.