Kejt Midlton rodila sina, princ Vilijam prisustvovao porođaju

Agencije

22. 07. 2013. u 09:02

Supruga britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton, porodila se u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Kako je saopšteno, i mama i sin osećaju se dobro

Supruga princa Vilijama, Ketrin, porodila se u ponedeljak u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Princ Vilijam je prisustvovao porođaju.

Kejt je danas primljena u bolnicu u prvim fazama porođaja, i od tada ne jenjava interesovanje svetske javnosti za njen porođaj.

Kraljevski zvaničnici rekli su da je Kejt automobilom stigla do bolnice Sent Meri u centru Londona u pratnji princa Vilijama. Vojvotkinja od Kembridža se porodila u privatnom krilu bolnice gde je princeza Dajana rodila Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija. Vojvotkinju je pratio vrhunski medicinski tim na čelu sa kraljevskim ginekologom dr Markusom Sečelom, piše AP.



POROĐAJ PRIRODNIM PUTEM ILI CARSKIM REZOM

Beba, čiji se pol ne zna, će biti treći naslednik britanskog prestola. Za sada se ne zna ni da li će se Kejt poroditi prirodnim putem ili carskim rezom.


KRALJICA ELIZABETA ĆE PRVA SAZNATI ZA ROĐENJE DETETA

Vesti o dolasku bebe biće objavljene iz palate na tradicionalan način i preko društvenih mreža. Tradicionalno, kraljevski pomoćnik iz bolnice stiže do Bakingemske palate sa potpisanim pismom povezanim u kožu. Pismo se daje zvaničniku koji će ga postaviti na oglasnu tablu ispred palate.

U isto vreme, na Tviteru će radosna vest biti podeljena sa svetom. Tada će se znati pol deteta, težina i vreme rođenja.

Moglo bi da prođe i nekoliko dana pre nego što se sazna ime deteta. Kada je Vilijam rođen, njegovo ime je objavljeno posle nedelju dana, a Čarlsovo je ostalo misterija ceo mesec.

Ali, pol bebe je taj koji najviše interesuje sve jer je trudnoća vojvotkinje od Kembridža dovela do promene zakona o nasledstvu trona kako ćerka ne bi bila preskočena u redu za presto. Dečak ili devojčica, dete će biti treće u redu za presto.


IME DETETA NA SVIM KLADINICAMA

Prema prognozama kladionica, ime koje će najverovatnije poneti mali monarh je Aleksandra, sa kvotom 3,25. Za njim slede Šarlota i Džordž (7), dok kvotu 11 dele Elizabeta, Džejms i Viktorija. Ako Kejt i Vilijam dobiju ćerkicu, najmanje šanse ima ime Vejneta (kvota 501), ali nije mnogo verovatnije ni da će se zvati Vejn, Šardone, Kevin, Adam, ili Gvinevra. Među najbizarnijim kladioničarskim predlozima svakako su i Hermiona, Rozmari i Fibi.

KEJT BILA AKTIVNA DO POSLEDNJEG DANA TRUDNOĆE

I pored problematičnog početka trudnoće kada je bila hospitalizovana zbog akutnih mučnina, 31-godišnja Kejt se gotovo do samog kraja trudnoće pojavljivala na javnim dužnostima.

Sa prestankom pojavljivanja u javnosti, mediji su se okupili ispred bolnice iščekujući rođenje deteta i tražeći najbolje mesto za savršenu sliku Vilijama i Kejt sa bebom u rukama.

Dok se palata Kensington ne renovira za mladi par, Vilijam i Kejt će najverovatnije boraviti u dvosobnom stanu u palati.


BEBA NE MORA DA NOSI ZVANIČNO PREZIME

Kraljvska beba ne mora da ima zvanično prezime. Princ Vilijam i Kejt će odlučiti da li će svom prvom detetu dati zvanično prezime među kojima su: Vindzor, Vels i Kembdridž.



CEO SVET OBELEŽAVA ROĐENJE KRALJEVSKE BEBE

Sve svetske znamenitosti poput Nijagarnihih vodopada, Trafalgar skvera i CN kule u Torontu će svetleti u roze ili u plavoj boji, zavisno da li će se roditi dečak ili devojčica.



LAP TOP, RUČAK I IPOD DONETI U KEJTINU SOBU

Kraljevsko obezbeđenje je upravo prosledilo lap top, Ipod i ručak u sobu gde se nalazi Kejt Midlton.

KEJT MIDLTON PRIMLJENA U BOLNICU

Vojvotkinja od Kembridža primljena je jutros oko 6 sati u bolnicu St. Mary u Londonu sa prvim trudovima. Stigla je automobilom iz Kensingtonske palate. S njom je došao i princ Vilijam, stoji u službenom saopštenju kraljevske palate.


PUTEVI DO KUĆE MIDLTONOVIH NEPROHODNI

Reporteri i novinari se nalaze ispred kuće Midltonovih. Kako javlja Telegraf.uk od danas u blizini njihove kuće biće zatvoreni svi prilazi, ali zbog navodnih radova na putu.





NOĆ U LINDU – 6.265 FUNTI

Jedne noć u krilu Lindo košta 6.265 funti, a uključuje paket od dve prostorije.

OŠTAR SUKOB KEJTINE MAJKE I KAMILE PARKER

Sukobi između Kamile Parker i majke Kejt Midlton sve su češći i žešći.

Kamila smatra da Kerol nije dobar uzor koji bi trebao uticati na vaspitanje budućeg vladara ili vladarke Engleske, a Kerol veruje da žena koja je varala svog supruga s princom Čarlesom i uništila život porodici i princezi Dajani nema šta da traži s detetom njene ćerke i princa Vilijama.


ANALITIČARI O PRVOM POJAVLJIVANJU BEBE

Kraljevski analitičar Alister Brus smatra da ćemo bebu prvi put moću da vidimo kad sa Kejti i vilijamom bude napuštala bolnicu. Prvi put zvanično će se pojaviti posle krštenja bebe i to samo na slici. Ako Kejt i Vilijam odluče mogli bi bebu da pokažu naciji i svetu sa balkona Bakingemske palate.



PRINC ČARLS: NE ZNAM NIŠTA O POROĐAJU

Budući deda princ Čarls je trenutno u Jorku i na pitanje novinara da li nešto zna o porođaju on je rekao: "Ne znam ništa. Još uvek čekamo".

KEJT JE DOBRO

Kako javljaju britanski mediji Kejt Midlton se oseća dobro i porođaj za sada se odvija u najboljem redu.


Pogledajte kako izgleda saopštenje da je naslednik britanske krune rođen:



PUN MESEC IZAZVAO TRUDOVE?

Princ Vilijam i Kejt su oduševljeni jer svakog momenta mogu da postanu roditelji - rekao je za People izvor iz bolnice. Časopis Mirror navodi da je Kejt dobila turdove zbog uticaja punog Meseca.

Pun mesec, svojom gravitacijom utiče na plodovu vodu kod trudnica na isti način kako utiče na mora i rijeka naše planete.


I KEROL MIDLTON JE U BOLNICI

Kerol Midlton se takođe nalzi je u bolnici St. Mary i spremna je da bude uz ćerku ako će joj bude trebala njena pomoć.

POLICIJA SE POLAKO OKUPLJA

Ispred bolnice se oko 15 sati okupio veći broj članova policije.


KRALJICA STIGLA U BAKINGEMSKU PALATU

Kraljica Elizabeta je stigla u Bakingemsku palatu. Ona će prva saznati da se beba rodila, a potom će kraljevska porodica zvanično saopštiti da je treći naslednik, ili naslednica došla na svet.

BOLNICA POD OPSADOM

Ljudi se sve više okupljaju ispred bolnice kako bi prisustvovali istorijskom trenutku kada će biti saopšteno da je beba rođena.



DEČAK JE DOŠAO NA SVET

Supruga britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton, porodila se u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Kako je saopšteno, i mama i sin osećaju se dobro. Princ Vilijem prisustvovao je porođaju, a članovi obe porodice oduševljeni su vestima o prinovi. Novopečenoj mami ispunila se želja, jer se nadala dečaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (89)

Ogi

22.07.2013. 10:41

@sMile - Ja bih voleo da rodi neko dete ko sto radjaju srpske majke usled posledica bombardovanja!! Mi treba da pratimo njen porodjaj, a od njihovih bombi se radjaju deca ko sto je nasa mala Tijana i jos mnogo dece!! Ne zaboravimo to...

Dorra

22.07.2013. 11:25

@sMile - Dragi moji zemljaci,meni je itekako drago da porodjaj prodje u najboljem redu da i majka i dete donesu radost celoj kraljevskoj porodici, a nezaboravite greg je mrzeti. Kraljica mi je draga i mila i zivim u drzavi njenog Commonwealtha...

sMile

22.07.2013. 13:23

@sMile - mala sala,,!! u globau boli me uvo za kraljevsku porodicu,, ukinuti sva kraljevstva ,, nisu zasluzili ziveti na gradjanskoj grbaci,,??!! ;-))

Nataly

22.07.2013. 09:36

Ma koga briga za porodjaj neke zene u Engleskoj! Sta nas zatrpavate tim nevaznim obavestenjima !!! To je senzacija za Ostrvo !!!! A mozda neko misli da treba vise da se slihtamo gospodinu Kirbiju da bi bolje nagradio svoje pulene U Srbiji!.... Dno dna!!!!

dzoni88kv

22.07.2013. 09:43

Voleo bih da se pokrene neka peticija da više niko nikad u medijima ne pomene ovo dvoje, ili bilo koga iz te njihove kraljevske porodice, ubili ste u pojam sa venčanjem, svi vi, a vidim da ćete sad i sa tim njenim porođajem, jel' znate kol'ko nas briga za to?

Petao Sofronije

22.07.2013. 09:52

@ - Hvala na obaveštenju,a zamolio bih Vas i detaljnijiji izvestaj jer to nama u Srbijici, baš znači.... Bravo ! Samo tako nastavite i pokažite šta je pravo novinarstvo....

ranko

22.07.2013. 10:02

Nema vaznije vesti danas od ovaga jeli,nego je ovo udarna vest nema sta hvala bogu na slobodi stampe.

Mica

22.07.2013. 10:10

Jel izasla glava? Da li je Vilijam prisutan? Sta kaza Carls? Gde je kraljica majka? Steta sto Dajana nije ziva. Gde je Hari? Zasto se sve to desava? Sta kaze premijer Velike Britanije Kameron? Koliko je sati u Londonu? Cekaj, sta me sve ovo briga!!!

SNS=LDP=DS=SPS

22.07.2013. 10:11

Jel ste ovo dobili direktivu da stavite kao vest dana? Koga ovo, a da je Srbin, uopšte interesuje? Ili možda želite da nas obavestite ko će nam biti prefekt u bližoj budućnosti.

Ogi

22.07.2013. 10:39

Mnogo smo bolesna zemlja kada je ovo udarna vest!! Narod nema leba da jede, a treba da cita kako se neka tamo poradja!! Ja sam mozda glup decko, ali neka mi neko pametan objasni zasto je ovo bitno da bude udarna vest!! Dovescete nas normalne u situaciji da se stidimo svog naroda!!

slobodaza

22.07.2013. 10:43

Neznam kako cemo preziveti ovu neizvesnost oko porodjaja. Te hoce te nece, te musko te zensko. Imamo mi i nasih vesti koji zasluzuju naslovnu stranu

saki

22.07.2013. 11:14

@slobodaza - slobodaza kom.perfekt.cudime da kod nas nije neradni dan.cekase kralj.e j.....srbijo

naranca

23.07.2013. 13:20

@slobodaza - @saki Znas bolje i Engleski Kralj nego Miskovic,Ekrem,Palma............!

Ma hajde,,,,

22.07.2013. 10:52

Ma...sjajno...a posle ove vijesti objavite neku Staniji... ona je ovako bas uspesna zena, postena i vredna... i ima svasta pametno da kaze... FUJ... u sta smo se pretvorili....

SNS=LDP=DS=SPS

22.07.2013. 11:13

Od najponosnijeg i najhrabrijeg naroda na svetu, vlast nas je za ovih desetak godina pretvorila u najponizniji i najkukavičkiji narod na svetu. Ova vest samo govori u prilog tome.

genetski naivni

22.07.2013. 14:01

@SNS=LDP=DS=SPS - Razluci ponizne kukavne srpske politicare od srpskog naroda i shvatices da su Srbi jos uvek hrabri i ponosni.

iz minuta u minut

22.07.2013. 11:26

Pa sta bi, dajte neku noviju vest, sav se oznoji`! Stvarno zalosno sta je udarna vest u Srbiji.

Pera

22.07.2013. 13:12

Jako vazna stvar, mozes misleti. Drzava kolonijalni agresor koji je vekovima nanosio svetu patnje i teror dobija naslednika a nas to treba da je briga. Pa imamo mi krunski savet koji to prati. Srbija je Republika !!! Svakako neka je zivo i zdravo...

Milos

22.07.2013. 14:55

Moja žena se porodila 12.07. na moj rođendan i dobili smo sina Alekseja. Javite u Bakingemsku palatu!

Miloš

22.07.2013. 15:03

One kingdom, One religion, One order, One fasion , One Grand commander Mr Jackob Rotshild, Future in the grass (Čitaj:Madona and finally I chose freedom). Isusovci iz Vatikana podstiču:1.) Feminizam 2.) Homoseksualnost 3.)Pedofiliju! Hotizontalno (Čitaj: Sistem vrednosti ispod pojasa koji papska kurija nameće svetu), to je vizija Vatikana. Samo jedno kraljevstvo može da bude.

Kosovo i Metohija

22.07.2013. 15:04

Meni je dosta važnija vest da su Njemačke trupe opet upale u Zvečan i provocirale Srbe...imate i snimak na youtube...

naranca

23.07.2013. 13:15

@Kosovo i Metohija - @KIM prijava odmah svima.!!!!!!!!!Telefon.mreza na sve strane.Kaze se Nemacke.

rimokatolička crkva - Amen!

28.07.2013. 04:44

@Kosovo i Metohija - I Njemačka i Nemačka se kaže, kako ko već želi,ispravno i jedno i drugo.

Enky

22.07.2013. 15:34

Po ovome se vidi da englezi drze ceo svet u svojim rukama!Svi drugi su sluge,pa i mi-na zalost!

Eutanazija

22.07.2013. 15:49

Voleo bih da se pokrene inicijativa skupljanja para (ziro racun, molim vas!), da se mladom bracnom paru i njihovoj bebi pomogne da krenu kako treba u zivot, zar ne?! Sta ces, pate se ljudi kroz zivot, tesko rade za crkavicu, treba ih pomoci...

Mijovic

22.07.2013. 16:30

Bolje da se neko u ovoj zemlji pozabavi pitanjem zasto nam deca gladuju,umiru od raka vec sa 10 god. cekaju milostinju da bi se lecila,nego sto se bave engleskim tj.(agresorskim)prestolonaslednicima.

vitez milisav od uze srbije

22.07.2013. 17:37

Isto k`o moja Zivana... Beba ce biti naslednik dva `ektara i tri krave, babica ce prva saznati pol; u selu u ilegalnoj kladionici se klade da ja kilav nisam to napravio... Dalje - prosledio sam Zivani nesto za lapanje, a kuci je ceka metla za pod. Put nam je neprohodan i necu dete dati na analizu i nemam pojma o porodjaju i plus pijani komsija Milutin se prevrnuo traktorom u povratku (kada nas je odvezao do porodilista) pa nas i policija ceka... Proklinjem pun mesec.

naranca

23.07.2013. 13:12

@vitez milisav od uze srbije - @Evitezmilisav.E vidis nesto viteze zbog takvih kao ti plemenita ideja komunizma nije imala sanse.Ti si kao Leh Valensa koji kad je bio siromah borio se za radnike.A sad kao bogat uspeo je da zatvori brodogradiliste Gdanjsk. Ali nista licno protiv tebe.Takvi su milioni u svetu.

bivsi_doktor

22.07.2013. 17:57

Ceo svet obeležava rođenje kraljevske bebe! Hajde da mi lepo taj događaj (od neprocenjivog značaja za našu sadašnjost i budućnost) proglasimo kao državni praznik. Najmanje tri dana. Pa da se svi lepo iznapijamo od sreće i radosti!

David & GOLKIAT! !!!

22.07.2013. 18:59

... hmmm - sve-dok ... se u srbiji ovakve vesti neprime sa radoscu - nema nista od razuma sa svetom !!! zalosno ali je tako !!!** bog ** kruna ** narod ** boze pravde ** ** one god - one world ** royal worldwide **

Realista

22.07.2013. 21:32

@David & GOLKIAT! !!! - "Sa radoscu"?! Sve dok u Srbiji ima takvih koji dele tvoje misljenje nece nam biti bolje definitivno! Daj nam bar jedan jedini razlog da se mi Srbi bozemti radujemo rodjenju nekog tamo .... a da nije nase rodjeno? Covece gde si ti odlutao? Za rodjenje naslednika britanske krune me je briga kao za rodjenje naslednika masajskog poglavice. A kolika ce od sura biti cena hleba i struje u Srbiji?Znas li to? Ili te za to nije briga? Jel te interesuje pomoc nekom nasem bolesnom detetu?

Darak

22.07.2013. 19:31

Стварно је ГРЕЈТ БРИТАН, медијска опсада, ево Срби како се прави историја, чува традиција, "осваја" свет... А вид наше пропаганде

Archduke of Cambridgeshire

22.07.2013. 19:33

Ne samo da ce buduci nisioc krune GB, Australije, Kanade itd biti rodjen pod punim mesecom nego je, kao u filmu OMEN (Predznak), vec ubijena bolnicka sestra Jacintha Saldanha!

Darak

22.07.2013. 19:40

А сад домаћа радиност: "Trubači i tenis naša slika u Francuskoj", "Umesto Tesle dika su nam splavovi", "Do Nemanjića ni putokaza", "Novi Pazar: Traže bistu za osnivača države", "Sad i ćirilica postala hrvatska", aj objavi ako smeš.

milena

23.07.2013. 07:50

@Ja - hahhaha...e sto si me od srca nasmejao..svaka cast za komentar...a mene bas briga za ovu Kejt..neka im je zivo i zdravo...dete ko svako dete..

Grunf

23.07.2013. 00:09

@naranca - I can't care less i za jedog i za drugog sto mu je jedina zasluga u zivotu sto se rodio kao princ...

Pera

23.07.2013. 07:27

@naranca - Cuj naseg princa? Mog nije, ne znam mozda tvog prestolonaslednika u drzavi bez monarhije?

naranca

23.07.2013. 12:23

@naranca - @pera .On je istorijski Princ.I ima u svojim venama krv Karadjordja.I tacno moj je .Vi konjusari sa zapada to ne mozete da razumete.Vi razumete samo Otta von Habsburga.Koji pretpostavljam govori hrvatski?

Makarije

24.07.2013. 17:46

@naranca - Vase reci govore dovoljno, ko ste i sta ste! Ja sam Srbin iz Vojvodine, preci iz Karlovaca, veci sam Srbin od vas. Nisam Hrvat, i nemam nista protiv njih. Moja je opaska da "Alek Karadjordjevic" moj princ nije, kao ni mnogih patriota koje je morao ucutkivati i psovati onomad na svom skromnom poznavanju jezika. Moj komsa Atila je Dr. za njega u Srpskom jeziku. A beban koji se rodio tek nema veze sa nama, boli me briga za njega.

Slavko

22.07.2013. 22:30

Pa nije jedina koja je porodila dete. Mnogi su porodjeni sirom sveta i pobijeni u raznim okolnostima.

hassan noumk

22.07.2013. 23:46

CUJ gluposti da se citav svet raduje, glubo bi pilo jedan gradjanin "SRBIJE"Da se raduje ovom detetu kada je 1999njegova baba slala avijone da bonbarduje moje dete.

xyz

23.07.2013. 09:06

@hassan noumk - ...hassane, pa ti ne da si ponos srbije, vec si svetska bastina!

naranca

23.07.2013. 14:07

@hassan noumk - Vic iz SFRJ.Direktor.Drugovi ja zena i dete zivimo u 3 sobnom stanu.Jel to pravilno?Partijski sekretar.Nije evo ti 8 sobni stan.Tehnicki direktor .Drugovi ja zena i dvoje dece zivimo u 4 sobnom stanu .Jel to pravilno?Sekretar.Nije evo ti 6 sobni stan.Ciga .Drugovi ja ,zena i osmoro dece zivimo u jednu supu. Jel to pravilno?Sekretar.Nije.Ne kaze se u supu nego u supi.

Gagica

23.07.2013. 00:46

Ja sam se porodila u "jugicu" ispred bolnice jer su me doktori vratili kuci da se otvaram..kazu "ma prerano je zeno,imamo ovde hitnijih slucajeva od vas.." Detetu zamalo da dam ime Jugoslav,ali sam se predomislila.. :D Medjutim poenta je u tome da ja mogu da potpisem da je moj Vule 100 puta bogatije,srecnije i veselije dete od cele kraljevske porodice zajedno.. :)

Nena

23.07.2013. 00:49

Jos jedan ovozemaljski buduci kralj se rodio na svili i na sva zvona objavljuju radostan dogadjaj.Jedan i jedini Nebeski Kralj rodjen je u jaslama,medju stokom.O tom rodjenju se sve manje prica,osim u vreme praznika kad trgovci zadovoljno trljaju ruke...I cudimo se kuda srlja ovaj svet....

Mi Srbi i Rusi i Kinezi

23.07.2013. 02:15

Rusi ubiše svog cara, i celu familiju i baciše u kiselinu, Kinezi isto, a bogme i Srbi, kraljevi poumirali kod fašista iz NATA, eto ti pravde, hahaha

Алексей Алексейевич

23.07.2013. 03:07

Да ја имам каквог утицаја, ја бих забранио објављивање оваквих вести.

naranca

23.07.2013. 15:44

@Алексей Алексейевич - @alexalex.E vidis zato ti nemas uticaja.

bivsi_doktor

23.07.2013. 08:40

Moram reći da su me Novosti danas veoma razočarale. A verujem da su razočarani i svi ostali građani Srbije. Kako to da danas nema nikakvih informacija koje su za Vaše čitaoce od vitalnog značaja: koliko je puta mali princ do ovog trenutka "papao", kako je spavao, koliko se puta - da oprostite - ukakio i kakva mu je bila "kakica"?

naranca

23.07.2013. 15:34

@bivsi_doktor - @bivsidoktor.E a da se rodio U Srbiji odmah bi ga stavili da radi za Miskovica koji dobro placa i tretira radnike.!!

Goran

23.07.2013. 09:28

Prma planu Isusovaca iz Vatikana na svetu može da bude samo jedno kraljevstvo, jedna moda, jedan jezik, jedna muzika, budućnost je u drogi i može da živi 500 miliona ljudi za početak. Vindzorom upravljaju Judeo jevreji pod komandom Vatikana. Nas je Vatikan detronirao i upravlja sa nama preko Crnoruki. Moramo Crnoruke …... ili nas neće biti!

naranca

23.07.2013. 15:41

@Goran - @goran Englezi su Protestanti (tj nisu katolici).I na njihovu crkvu Vatikan ima uticaja koliko i na nasu.

rimokatolička crkva - Amen!

28.07.2013. 04:40

@Goran - A koju to vašu? Onu sektu bradatih spodoba? Ne generalizujte, i u Srbiji žive katolici, poput mene a možda i protestanti, ne znam...Ne govorite "naša crkva", ovdje ima i nas katolika-rimokatolika. Čestitke prinčevskoj porodici-obitelji, sve najbolje im želim! Amen.

Edin

24.07.2013. 00:58

Ja ne mogu da ukljucim TV ili da udjem na NET od vaseg preseravanja kako se ova porodila, i tako tih sranja. Pa narode zar nas treba da interesuje sta je neka britanka rodila, mi treba da se bavimo svojim problemima.

Beba

24.07.2013. 09:21

Tresla se gora rodio se mis.I ja sam se porodjala i to 3 puta ,jedan je bio u 14 casova,drugi u 18,a treci u 7 casova i ja imam musko dete imalo je 3 kg i800gr,dug 49cm obim glave kada se rodio i td td- da li vas to zanima da i dalje pisem.Za mene su moja deca princevi i princeze iako ja nisam vojvotkinja.....koga bre briga za to,cena struje skace u avgustu to je mnogo vaznije.