Ponedeljak, 22.07.2013.

18:07

Rahoj spreman da da odgovore

Španski premijer Marijano Rahoj saopštio da će se pojaviti pred parlamentom i odgovoriti na pitanja vezana za skandal o finansiranju njegove stranke.

Izvor: Tanjug

Default images

Rahoj je ovu odluku doneo pošto su opozicioni socijalisti pre nekoliko dana najavili da će, ako odbije da se pojavi pred parlamentom, tražiti simbolično glasanje o nepoverenju premijeru.

"Razgovarao sam sa predsednikom parlamenta i rekao mu da ću zatražiti da izađem pred parlament krajem meseca ili početkom avgusta", rekao je Rahoj na zajedničkoj konferenciji za novinare sa rumunskim premijerom Viktorom Pontom.

Rahojeva vladajuća partija desnog centra - Narodna stranka ima apsolutnu većinu u parlamentu i mogla je da blokira ovu odluku, ali je premijer popustio pod sve jačim pritiskom socijalista i pretnjom simboličnim glasanjem o nepoverenju, podsetio je AFP.

"Pojaviću se pred parlamentom da bih dao detaljna objašnjenja, jer verujem da je to mesto na kome tako nešto treba da učinim", rekao je Rahoj.

Rahoj je prošle nedelje odbacio zahteve da podnese ostavku nakon što su u medijima objavljene poruke sa mobilnog telefona koje je razmenjivao sa blagajnikom svoje stranke, a koji je, takođe, učestvovao u aferi oko ilegalnih uplata novca i tajnih računa u Švajcarskoj.

Blagajnik Luis Barsenjas tvrdio je da je i Rahoj tajno primao novac, što je premijer demantovao.

Špance su razgnevile vesti o optužbama za korupciju pošto je zemlja pogođena merama štednje i visokom stopom nezaposlenosti, zbog čega su u Madridu organizovani protesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: