Lokalizovana jedna od crnih kutija

Lokalizovana je jedna od crnih kutija sa Erbasa A310 jemenske avio-kompanije koji se juče srušio, rekao je francuski državni sekretar Alen Žujande.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 01.07.2009.

09:56

Default images

"Signal iz crne kutije lokalizovala je vazdušna patrola juče (u utorak) u 16:30 po lokalnom vremenu na oko 40 kilometara od ostrva Njaziđa," rekao je Žujande koji je na licu mesta. Francuski brod treba danas da stigne u tu zonu i da počne da vadu kutiju, rekao je on.

Avion jemenske kompanije u kojem su bila 142 putnika i 11 članova posade, leteo je iz glavnog grada Jemena, Sane, ka Moroniju na Komorskim ostrvima.

Srušio se juče u Indijski okean neposredno pre sletanja.

EU traži informacije o vazdužnoj bezbednosti

Evropska bezbednosna inspekcija koja istražuje uzroke nesreće aviona jemenske kompanije "Jemenija er" kod Komorskih ostrva u Indijskom okeanu, saopštila je danas da je došla do "značajnih otkrića" o bezbednosnim propustima vezanim za nesreću, saopštila je Evropska komisija.

U saopštenju prosleđenom agenciji Rojters, Evropska komisija je objavila da će, ukoliko Jemen ne preduzme određene korake i osigura bezbednost svojih avio kompanija, zabraniti njihovo delovanje na teritoriji 27 država-članica Unije.

"Ukoliko Komisija ne prikupi adekvatne dokaze (o bezbednosti na letovima) koje je tražila, moraće da predloži da sve aktivnosti jemenske avio kompanije budu obustavljene", dodaje se u saopštenju.

Komisija je pozvala Jemen da sve informacije o jučerašnjoj nesreći dostavi do 10. jula, kao i dokaze o budućem poštovanju bezbednosnih mera.

Francuski ministar za transport Dominik Busro izjavio je da je Francuska, pošto su na testu 2007. otkrivene mnogobrojne nepravilnosti, zabranila saobraćanje na svojoj teritoriji jemenskom avionu "Erbas A310-300", koji se juče srušio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: