Pismo oca kćerki koje će vas rasplakati

Na svom blogu dr Keli Flenagan, američki psiholog, napisao je dirljivo pismo svojoj kćerki koje je zainteresovalo i raznežilo čitav svet.

Život

Izvor: Huffington Post

Nedelja, 21.07.2013.

08:40

Default images

On je to pismo prvenstveno namenio svojoj kćerki, ali i svojoj supruzi i svim ženama koje nikad nisu čule ovaj „glas tate“.

Flenagan nije izostavio ni buduće muškarce koje podseća na stvarne vrednosti u životu i vezama.

Pročitajte dirljivo pismo:

Draga kćerko,

Nedavno smo tvoja mama i ja tražili nešto na Guglu. Na polovini upisivanja našeg pitanja, Gugl je ponudio listu najpopularnijih pretraga na svetu. Na samom vrhu liste bilo je pitanje „Kako ga zadržati zainteresovanim?“.

To me je začudilo. Pregledao sam bezbroj tekstova o tome kako biti seksi i seksualan, kada ga voditi na sendvič, a kada na pivo i šta raditi da bi se on osećao pametnije i superiornije.

I naljutio sam se.

Mala moja, nije bio i nikada neće biti tvoj posao da ga držiš „zainteresovanim“.

Tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi - u tom nepoljuljanom mestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom – da si ti vredna njegovog interesovanja.

Ako možeš da veruješ u sebe na ovaj način, bićeš privlačna u najvažnijem smislu te reči: skrenućeš pažnju dečka koji je sposoban da samog sebe zainteresuje i koji će želeti da provede ostatak svog života investirajući svoj interes u sebe.

Mala moja, želim da ti pričam o dečku kog nema potrebe držati zainteresovanim, jer on zna da si ti interesantna.

Nije mi važno ako stavlja laktove na sto dok jede – dok god drži oči na tvom nosiću dok se smeješ. I ne može da prestane da te gleda.

Nije mi važno ako ne može da igra golf samnom – dok god može da se igra sa decom koju ćeš mu podariti.

Nije mi važno ako ne prati svoj novčanik – sve dok prati svoje srce i ono ga vodi ka tebi.

Nije mi važno da li je jak – dok god ti daje prostora da pokazuješ snagu koju imaš u srcu.

Uopšte mi nije bitno za koga glasa – dok god tebi svakodnevno ukazuj ečast i poštovanje u kući i svom srcu.

Nije mi važna boja njegove kože – dok god platno vaših života boji bojama strpljenja, žrtvovanja, ranjivosti i nežnosti.

Nije mi važno u kakvoj je religiji odrastao i da li je uopšte religiozan – dok god je odgajan da ceni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života sa tobom.

I na kraju mala moja, ako naiđeš na takvog muškarca, a on i ja nemamo ništa zajedničko – ipak će nam biti zajednička najvažnija stvar.

TI.

Jer, na kraju krajeva, mala moja, jedina stvar koja je potrebna da bi ga „držala zainteresovanim“ si ti.

Tvoj večno zainteresovani muškarac,

Tata. Foto: Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: