OBAMA: I ja sam mogao da budem Trejvon Martin

- Vrlo je malo Afroamerikanaca koji nisu imali osećaj da, dok hodaju ulicom, čuju brave kako se zaključavaju u automobilima - kaže predsednik SAD

  • 2

Američki predsednik Barak Obama kaže da je pre 35 godina i on "mogao da bude na mestu" ubijenog crnoputnog tinejdžera na Floridi Trejvona Martina.

Obama je održao nenajavljenu konferenciju za novinare u Beloj kući, povodom nedavne presude kojom je osumnjičeni Džordž Cimerman (29) oslobođen optužbi za ovo ubistvo.

Belac Cimerman oslobođen je na sudu zbog toga što je, kako se navodi, pucao u samoodbrani, pošto ga je Trejvon Martin, tada star 17 godina, napao.

Američki predsednik je rekao da bi, da je žrtva kojim slučajem bila belac, ishod suđenja možda bio drugačiji. On je dodao da malo crnaca u SAD nije osetilo rasnu segregaciju.

- Vrlo je malo Afroamerikanaca koji nisu imali osećaj da, dok hodaju ulicom, čuju brave kako se zaključavaju u automobilima - rekao je Obama.

On je pozvao Amerikance da ponovo "potraže svoju dušu", a one koji učestvuju u protestima zbog presude da ostanu mirni jer bi bilo koja vrsta nereda predstavljala nepoštovanje prema žrtvi.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA