Četvrtak, 18.07.2013.

09:17

General Dikić ne ide u penziju

General Bratislav Dikić neće biti penzionisan, već raspoređen na novo radno mesto u MUP-u, potvrdio je za Danas državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.

Izvor: Danas

Default images

Vukić je juče uručio Dikiću rešenje o smeni sa čela Žandarmerije.

Sagovorni lista "Danas" ističe da Bratislav Dikić ne ispunjava uslove za penzionisanje, kao i da ubuduće neće raditi u okviru Žandarmerije.

"Dikić je i sam izrazio želju da novo radno mesto na koje bude raspoređen ne bude u okviru te jedinice, a na kojoj poziciji će biti, videćemo u narednih nekoliko dana", kaže Vukić za "Danas".

Sada već bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić rešenje o smeni je primio "mirno“, ali će na njega uložiti žalbu.

"Kako bih ga drugačije primio nego mirno?", kaže uz osmeh general Dikić, koji se nasmejao i na izjavu Vanje Vukića da je on sam izrazio želju da ne bude više u Žandarmeriji.

Bratislav Dikić smenjen je s mesta komandanta Žandarmerije pošto je rešenje o njegovoj smeni potpisao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, a juče ujutru mu je to rešenje i uručeno.

Direktor policije Milorad Veljović zatražio je smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, zbog dvostrukog ubistva koje je počinio pripadnik Žandarmerije.

"Zatražio sam smenu zbog monstruoznog ubistva kod Rekovca, čiji počinilac nije predstavnik ni MUP-a, ni Žandarmerije, već izrod u državi Srbiji", rekao je Veljović dodavši da je taj zločin "kap koja je prelila čašu".

Bratislav Dikić je za B92 odbacio navode koje je direktor policije naveo kao razloge za njegovu smenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: