Recepti

Salata sa rukolom, grejpom i kozjim sirom

Kako se leti savetuje laganija ishrana, predstavljamo vam ovu ukusnu i neobičnu salatu koja će vas spojem različitih ukusa sigurno oduševiti...

Sreda, 17.07.2013.

15:34

Izvor: hrana za dušu

Default images

Podeli:

Salata sa rukolom, grejpom i kozjim sirom Sastojci: 1 veza rukole (oko 150 g) 1 crveni grejpfrut 3 articoke 150 g mekog kozjeg sira 1 vezica majorana 3 grancice majcine dusice (ili veci prstohvat suve) 3 grancice nane 1 limun maslinovo ulje so i crni biber Priprema: Oljustite grejp na nacin na koji se ljusti ananas, pa nozicem isecajte kriske iz njega tako da ne zahvatite belu opnu izmedju njih. Sok koji bude pustao grejp sakupite u cinijicu. Ocistite articoke, isecite ih na kriskice i ubacite u vodu kojoj ste dodali sok od pola limuna. Iseckajte sve zacinsko bilje, pomesajte ih sa sirom i zacinite solju i biberom. Soku grejpa dodajte sok od preostalog limuna, pobiberite, posolite i izmutite sa 5 kasika ulja. Ocedjene articoke pomesajte s kriskicama grejpa, opranom i obrisanom rukolom, zacinite dresingom i dopunite kozjim sirom. Prijatno! izvor i foto: hrana za dusu hrana za dusu Kako se leti savetuje laganija ishrana, predstavljamo vam ovu ukusnu i neobicnu salatu koja ce vas spojem razlicitih ukusa sigurno oduseviti... Kako se leti savetuje laganija ishrana, predstavljamo vam ovu ukusnu i neobicnu salatu koja ce vas spojem razlicitih ukusa sigurno oduseviti...

Sastojci:

  • 1 veza rukole (oko 150 g)
  • 1 crveni grejpfrut
  • 3 artičoke
  • 150 g mekog kozjeg sira
  • 1 vezica majorana
  • 3 grančice majčine dušice (ili veći prstohvat suve)
  • 3 grančice nane
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • so i crni biber

Priprema:

Oljuštite grejp na način na koji se ljušti ananas, pa nožićem isecajte kriške iz njega tako da ne zahvatite belu opnu između njih. Sok koji bude puštao grejp sakupite u činijicu. Očistite artičoke, isecite ih na kriškice i ubacite u vodu kojoj ste dodali sok od pola limuna. Iseckajte sve začinsko bilje, pomešajte ih sa sirom i začinite solju i biberom. Soku grejpa dodajte sok od preostalog limuna, pobiberite, posolite i izmutite sa 5 kašika ulja. Oceđene artičoke pomešajte s kriškicama grejpa, opranom i obrisanom rukolom, začinite dresingom i dopunite kozjim sirom.

Prijatno!

izvor i foto: hrana za dušu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare