Smenjen šef Žandarmerije, Dikić ostao "miran"

Nacionalne vesti - Sreda 17.07.2013 - 13:40

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić rezrešen je dužnosti, pošto je premijer Ivica Dačić potpisao dokument o njegovoj smeni. Dikiću je rešenje uručio državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, a Dikić je rešenje, kako je rečeno Tanjug, "mirno primio".

Dikić Dikić

Dikić će biti raspoređen na novu družnost u skladu sa njegovom stručnom spremom, a do izbora novog komandanta Žandarmerije, jedinicom će komandovati dosadašnji Dikićev zamenik Milenko Božović.

Prema Zakonu o policiji, ministar po pribavljenom mišljenju direktora policije imenuje i razrešava komandanta Žandarmerije.

- Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu - rekao je juče direktor policije Milorad Veljović.

On je dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašu.

- Mislim da je ovo kap koja je prelila čašcu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesui narodna. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zastitu - poručio je Veljović.

U odbranu Dikića stali su danas članovi Amadeus benda, koji su na svom profilu na Tviteru napisali: "Smenom generala Dikića Šiptari dobijaju jug Srbije!".

OK RADIO, Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: