Ponedeljak, 15.07.2013.

17:59

Protest radnika u EI Niš

Radnici Elektronske industrije u Nišu protestovali su ispred kabineta gradonačelnika, tražeći preispitivanje dosadašnjih privatizacija u tom preduzeću.

Izvor: Tanjug

Default images

Radisav Spasić, predsednik radne grupe za socijalna pitanja EI Niš, izjavio je za Tanjug da su radnici tražili poništenje stečaja u četiri fabrike EI i matičnog preduzeća EI Holdinga.

"Razlog za naše okupljanje bio je zapravo poziv za pomoć u poništavanju pomenutih stečanih postupaka, a ne bunt protiv gradonačelnika", precizirao je Spasić.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije primio radnike EI jer je, kako smo saznali od njegovog portparola Milana Cvetanovića, ranije isplanirao putovanje za Beograd.

Četiri fabrike Elektronske industrije Niš, u kojima se pokreće stečajni postupak (EI Komerc, EI Televizija, EI Metal, EI IRIN), trebalo bi da predstavljaju okosnicu budućeg naučno-tehnološkog parka TEHNIS sa još tri fabrike iz sastava Elektronske industrije (EI Komponente, EI Čegar, EI ELMAG) i matičnim EI Holdingom.

Stečaj u četiri fabrike doveo bi do pada čitavog projekta naučno-tehnološkog parka i ugrozio bi aktivnosti na isplati propuštenih zarada, rekao je Spasić.

Osim poziva gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću, radnici EI za pomoć su se obratili i čelnicima vladajuće koalicije - predsedniku Skupštine grada Miletu Iliću (SPS) i narodnom poslaniku Branislavu Jovanoviću (URS).

"Za sada još niko nije odgovorio, a vreme za izjašnjavanje o socijalnom programu ističe 22. jula, posle čega stečaj i zvanično počinje", upozorio je Spasić i najavio nastavak okupljanja radnika ukoliko se ne opozove odluka o stečaju preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

11 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: