Sahranjena devojčica koja se udavila u bazenu

Lj. P.

13. 07. 2013. u 20:10

Na groblju u Kaću sahranjena dvogodišnja B. D., koja se udavila u gumenom bazenu u Rumenki, gde je sa roditeljima bila u poseti rodbini

NA groblju u Kaću u subotu je sahranjena dvogodišnja B. D., koja se udavila u gumenom bazenu u Rumenki, gde je sa roditeljima bila u poseti rodbini. Malenu devojčicu na večni počinak ispratili su roditelji, rodbina, prijatelji, komšije. Skamenjenih lica i bola koji kida srce, proklinju gorku detetovu sudbinu.

Tuga zbog prevelike tragedije zavladala je u dva sela. U detetovom rodnom Kaću, i Rumenki, gde se nesreća dogodila, niko ne može da prihvati stravičnu istinu.

Komšije okupljene ispred kuće žalosti u Ulici Veljka Vlahovića u Kaću, suznih očiju, duboko potreseni nesrećom koja je kao grom pogodila porodicu Davidovac, kažu da su svi, devojčicini roditelji, majka Jelena, otac Jovica, baka Ljiljana, deda Tima i tetka Jovana, živeli za malenu i njenog tri godine starijeg brata.

- Ne poznajem nikog ko je toliko brinuo o deci kao što su oni - brišući suze priča komšinica. - Nikada nijednog trenutka ni malena, ni njen brat nisu bili bez njihove pažnje i nadzora. Nikada nisu bili sami. Prošlog meseca je napunila dve godine. Šta se to dogodilo u Rumenki?

KOMŠIJE ZANEMELE KOMŠIJE u Ulici Mihajla Pupina u Rumenki u subotu su se zatvorile u svoje kuće, ne želeći da pričaju o velikoj nesreći. - Nemojte ništa da me pitate, viđao sam malenu kada je dolazila tu u goste - kaže skrušenim glasom jedan od komšija.

Dvogodišnja devojčica je sa roditeljima, bakom i dedom, otišla u goste kod bakine sestre u Rumenku, gde se proslavljala seoska slava Petrovdan. I deca i stariji su bili u dvorištu kuće u Ulici Mihajla Pupina 102.

Devojčicin otac je pre tragedije sa rodbinom spremao ručak, nekoliko metara od bazena, dok je majka bila u kući, i niko nije primetio kada se devojčica približila bazenu i upala u vodu.

Malenu je u bazenu prva uočila baka. Izvadili su je i pokušali da ožive. Ekipa hitne pomoći je brzo stigla, reanimirali su je i prevezli za Dečju bolnicu u Novom Sadu, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije