Capital.ba

Volkswagen želi Suzuki za partnera

29.06.2009. / 8:45

folksvagenVOLFSBURG, Njemački “Volkswagen”, razmatra mogućnost preuzimanja desetoprocentnog udjela u japanskoj kompaniji “Suzuki”, kako bi počeli zajedničku proizvodnju modernih mini-automobila.
Portparoli dvije auto-kompanije su odbili da komentarišu ove navode, ali izvori tvrde da “Volkswagen” nastoji da dobije udio u “Suzukiju” radi uspostavljanja saradnje.
“Suzuki” bilježi uspjeh upravo sa svojim mini-automobilima, ne samo na japanskom već i na svjetskom tržištu, prije svega u zemljama u razvoju. “Volkswagen” se najviše i interesuje za tu proizvodnu platformu, a “Suzuki” bi mogao da profitira od proizvodnje dizel motora svog potencijalnog njemačkog partnera.
“Morate ovu stvar da posmatrate iz azijske perspektive, posebno japanske, gdje postoje vozila takve veličine i klase koje se trenutno nigdje drugdje ne mogu naći. To je zanimljiv segment, pošto na tržištu postoji rupa koja bi trebalo da bude popunjena”, rekao neimenovani izvor iz Evrope govoreći o ponudi mini-automobila van Azije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!