Petak, 12.07.2013.

17:30

Prvi pregovori sledeće sedmice

Generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji i Grubješićeva razgovarali o pripremi prvih operativnih razgovora Srbije i EU zakazanih za sledeću sedmicu

Izvor: Tanjug

Default images

Prvi operativni razgovori će biti održani naredne nedelje, a u skladu sa odlukom Evropskog saveta o otpočinjanju pregovora o članstvu sa našom zemljom.

Potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić je svom sagovorniku predstavila pregovaračku strukturu Srbije u okviru koje će se odvijati prvi korak u pregovorima - skrining, koji podrazumeva uporednu analizu usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Direktor za proširenje u EK Just Kort je potpredsednicu vlade informisao o koracima u pregovaračkom procesu, uključujući iskustva Hrvatske i Crne Gore.

U okviru priprema za prve tehničke razgovore Srbije i Evropske komisije, koji će biti održani u Beogradu 18. jula, istaknuto je da će oni biti fokusirani na poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna prava) i 24 (pravda, sloboda i bezbednost).

Tokom današnjeg razgovora bilo je reči i o pripremi posete komesara za proširenje EU Štefana Filea, koji 17. jula dolazi u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: