NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Njuz.net kao relevantni izvor u udžbeniku?

Tanjug

10. 07. 2013. u 20:28

U jednom udžbeniku kragujevačkog Ekonomskog fakulteta kao relevantan izvor pominje se satirični portal njuz.net. Autor knjige Milan Kocić: Nema potrebe da komentarišem

KRAGUJEVAC - U jednom udžbeniku kragujevačkog Ekonomskog fakulteta kao relevantan izvor, sudeći po slici sadržine knjige objavljenoj u sredu na društvenim mrežama, pominje se satirični portal njuz.net, na čiju su verodstojnost informacija ranije "nasedali" mediji.

Autor knjige profesor kragujevačkog Ekonomskog fakulteta Milan Kocić rekao je Tanjugu da "nema potrebe" da komentariše kako se u akademskom udžbeniku našao deo izmišljene vesti satiričnog portala o tome da je kompanija Fejbsuk donela odluku da zabrani posećivanje te društvene mreže u toku radnog vremena.

Student fakulteta iz Kragujevca Marko Lazarević, koji je, najverovatnije prvi, u četvrtak rano ujutru objavio na svom Tviter nalogu sliku sporne strane udžbenika, napisao je na toj društvenoj mreži: "Nemam nameru da pravim od toga neku priču".

Lazarević je sliku "sporne" sadržine udžbenika objavio, očito prvi, oko četiri sata izjutra 10. jula na Tviteru, a kasnije u toku dana dodao: "A, sad svi mislite da je to bezvezna knjiga i da je sve glupo, jednostavno je čovek pogrešio, meni je to bilo zanimljivo".

"Profesor je sasvim kompetentan i knjiga je dobro napisana, osim te greške", tvitovao je ponovo Lazarević, oko 16 sati.

Fotografisana je 302. strane udzbenika, u kojoj se citira satirični portal i u kojoj je dat i link za njuz.net < njuz> sa čijeg portala je preuzeta sadržina teksta o odluci kompanije Fejsbuk.

Prema objavljenoj slici "sporne" strane udžbenika u poglavlju "Uticaj društvenih mreža na produktivnost zaposlenih", između ostalog piše "Pored mnogih primera, možda je sve najviše zaprepastila odluka vlasnika kompanije Fejsbuk da krajem 2011. godine, zabrani posećivanje ove društvene mreže u toku radnog vremena".

Reč je o tekstu "njuzovaca" objavljenom 20. decembra 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

laki

10.07.2013. 21:54

sta je tu cudno..Nazalost postoji veliki broj profesora sa ovakvim!!!!! strucnim komentarima,tj,profesora i njihovih nazovi saradniki..ili asistenata koji se dovode iskljucivo po rodbinskoj vezi i sa niskim prosekom,,,koji oni naravno,taj prosek uvecaju,ponistenjem ispita kako bi strekli minimalni prosek iznad crte i postali njihovi asistenti...sramota,a dobili ste prosle godine reputaciju,kao najbolji fakultet u srbiji,,mislim na ekon, fak,u kg,,Toliko o nasim Vrlo strucnim profesorima i njihov

kragujevcanin

10.07.2013. 22:39

zavrsio sam ekonomski fakultet u kragujevcu. kad bi predstavnici medija cesce svracali sta bi sve mogli da otkriju - to bi bila bruka. i ko je koga kako zaposlio. ko ciju knjigu stampa, zasto su cene ispita tolike, kolike su cene ispita.... imalo bi tu da se pise i pise..

Dr mr sega mega

10.07.2013. 23:52

@ - Dr mr sega mega! Profesor je car a taj njuz.net treba zabraniti, pa on skrnavi ugled naše nauke!

ringo

11.07.2013. 03:27

@ - Tu knjigu su verovatno radili studenti godinama preko seminarskih radova, tako radi vecina profesora, i potkrala se ta greska. Student koji je radio taj deo izguglao to i ubacio literaturu :).

Sacha

11.07.2013. 06:42

E moj kolega Lazarevicu, polozices kod profesora Kocica kad na vrbi rodi grozdje. Ko te tero da ucis celu noc? Vidi, jado, sta si sebi ucinio.

Jasna

11.07.2013. 06:54

Istrazivacki novinari sada treba da prate hoce li ovaj student biti "spotican" tokom studiranja zarad ovog... On lose procenjuje situaciju. Trebalo je da ovo objavi ne sa svog vec sa nekog bezlicnog tviter naloga ili na youtube...

Miha

11.07.2013. 08:24

Pa realno i ne treba da komentarise, samo treba da povuce knjigu i da shvati sta znaci "vesti u ogledalu". Profesore, koliko diploma :-)))

Kakav univerzitet - takvi profesori

11.07.2013. 09:33

Ako su im ovakvi profesori, rektor im je verovatno Ekrem Jevric.

bivsi student

11.07.2013. 12:08

Ako ikog uopste zanima, prof. Kocic je bio i ostao jedan od omiljenih profesora na fakultetu, ne samo zbog strucnosti vec i zbog samog odnosa sa svojim studentima koji je uvek bio maksimalno korektan! A izgleda da se lapusi bas nikom ne desavaju... Mislim stvarno, sa svim ovim "kvazi-intelektualcima" na politickoj, estradnoj i uopste drustvenoj sceni Srbije, svi su se okomili na jednog od retkih profesora koji i vredi nesto, i kao predavac, i kao covek!

Miha

11.07.2013. 12:35

@bivsi student - To je sve u redu sto se tice njegove strucnosti i odnosa sa studentima,to je stvar studentske subjektivne procene (mnogi ce reci da je nestrucan i necovek ako je slaba prolaznost na ispitima).Ovakvih lapsusa ima na svim fakultetima u Srbiji,ali se ne moze poreci cinjenica da je dobro da te stvari konacno procure u javnost,cisto da profesori malo vise obrate paznju na knjige koje pisu,iz kojih studenti uce,pomocu kojih treba da postanu strucnjaci,a i pospani Univeziteti da se malo da se razdrmaju

Mili Vanili

11.07.2013. 13:17

Napali ste dobrog i postenog coveka,napadnite politicare lopove kriminalce ovo je posten cove e da je vise ovakvih gde bi Srtbija bila

Miha

11.07.2013. 14:32

@Mili Vanili - @mili vanili,ne vidi se da neko hoce da lincuje ovog coveka niti se kaze da je neposten.Nego se sustinski postavlja pitanje kvaliteta obrazovanja,na svim nivoima u Srbistanu (setimo se onog prevarantskog "umuljavanja" Univerziteta u Beogradu na cuvenu Sangajsku listu, medju 500 najboljih).Da ne bude zabune,zavrsio sam faks u Beogradu i nagledao se svega i svacega,profesori uspavani,plagijati na sve strane,prepisani udzbenici... Na sve to treba stalno skretati paznju bez obzira koji je fakultet.

Dragoje

11.07.2013. 14:40

Ovo je za visoke intelektualce.Profa je u pravu, i u redu je to što je napisano.Mi se tek uvlačimo u te vode.Zato i ima lupetanja od svakoga ko god počne da čita ovu, ili bilo koju vest na netu.