Saopštenje sa sastanka rukovodstva BS-a, FORCHE I HGI-A

1
16

Rožaje – Predstavnici Bošnjačke stranke,  Force i Hrvatske gradjanske inicijative ocjenjuju da je potrebno nastaviti  saradnju manjinskih partija i rad oko zajedničkih projekata koji se tiču unaprijedjenja položaja manjinskih naroda, kao i njihove zastupljenosti u institucijama.

Na sastanku održanom u Podgorici, predstavnici tri partije analizirali su političku i ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, i u tom kontekstu dogovorili dalje djelovanje u cilju donošenja zajedničkih odluka koja se tiču političkih i društvenih odnosa.

Iskazana je puna  podrška  demokratskim i reformskim procesima u društvu, kao i spremnost za puni doprinos daljim evropskim i NATO integracijama Crne Gore

Dogovorena je dalja saradnja njihovih predstavnika, na svim nivoima, a posebno oko budućih ustavnih promjena, kao i važnih zakonskih  projekata u skupštinskoj proceduri. Manjinske partije će zauzeti zajednički stav i oko najavljenog rebalansa državnog Budžeta.

Sastanku su prisustvovali Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade, Suljo Mustafić član Predsjedništva BS i potpredsjednik Skupštine Crne Gore, predsjednik Force  i predsjednik SO Ulcinj Nazif Cungu, potpredsjednik Force i poslanik  Genci Nimanbegu, predsjednica HGI i ministrica u Vladi Marija Vučinović i poslanica HGI Ljerka Dragićević.

(bscg.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.