Požari u tri sela zbog udara groma

Nevreme koje je juče pogodilo opštinu Petrovac na Mlavi izazvalo je požar u domaćinstvima u naseljima Busur, Dubočka i Ranovac

  • 0

U nevremenu koje je juče pogodilo opštinu Petrovac na Mlavi, udar groma izazvao je požare u tri domaćinstva, u naseljima Busur, Dubočka i Ranovac.

Prvi požar, nešto pre 15 sati, izbio je u domaćinstvu Živadinke Obretković (76) iz Busura, dok se ona nalazila u svojoj sobi.

- U jednom trenutku, ona je čula jak prasak, što je najverovatnije bio udar groma. Nakon nekoliko minuta osetila je dim koji se spuštao sa tavana, gde su se nalazili seno, slama i još neke plastične stvari. Usled požara, koji je lokalizovan u 16,30, izgorela je kompletna krovna konstrukcija pomoćnog objekta - saznajemo iz istrage.

Nešto kasnije, oko 15 ati, udar groma izazvao je požare u Dubočki i Ranovcu, kada su se zapalili sandučići sa električnim brojilima.

U Dubočki je požar izbio u domaćinstvu Svetlane Demić (38), kada je grom pogodio metalno sanduče električnog brojila, postavljeno na terasi kuće.

- Do izbijanja požara došlo je usled udara u električne vodove, nakon čega je došlo do požara u sandučetu električnog brojila. Tom prilikom izgorelo je celo brojilo, zajedno sa osiguračima - kažu u istrazi.

Identičan slučaj desio se i u domaćinstvu Gradimira Aleksića (37) u Ranovcu, gde je, usled udara u električne vodove, došlo do požara u drvenom sandučetu električnog brojila koje se nalazilo na spoljašnjem delu kuće.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA