Home VestiPolitika i društvo Dodeljene nagrade Mesta u srcu

Dodeljene nagrade Mesta u srcu

by bifadmin

Za projekat Mobilnošću protiv imobilnosti, Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica” osvojilo je prvu nagradu; za projekat Radost mladih Roma, Udruženje građana „Tračak Nade“ dobilo je drugu nagradu; dok je za projekat izgradnje Roditeljske kuće za decu obolelu od raka, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR uručena treća nagrada, na ceremoniji održanoj danas u svečanoj Sali Skupštine grada Beograda.

Nagrada Mesta u srcu dodeljena je sedmi put, a namenjena je organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama građana koje su u 2012. godini sprovele projekte sa najpozitivnijim efektima u svojim lokalnim zajednicama i ostvarile najbolja lokalna partnerstva.

srce

Nagradu od 500.000 dinara za prvonagrađeno Udruženje za lokalni razvoj “Kamenica” iz Niša, dodelila je Erste Banka, za pomoć koju su putem mobilnih timova pružili starim osobama u 13 sela na obroncima Svrljiških planina. Drugo mesto, Udruženje “Tračak nade” iz sela Milavac kod Ljiga osvojilo je za uređenje jedinog terena sa sportske aktivnosti u selu u kome živi 220 stanovnika romske nacionalne pripadnosti, kao i nagradu od 200.000 dinara koju je obezbedio NBG Leasing. Trećenagrađeno je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR iz Beograda, koje je od Coca Cola Hellenic dobilo 100.000 dinara, za Roditeljsku kuću u Nišu u kojoj je adaptiran i opremljen prostor za smeštaj i boravak dece koja se leče od maligniteta i njihovih roditelja.

U kategoriji najbolje lokalno partnerstvo Udruženje “Naša kuća” iz Beograda osvojilo je 300.000 dinara i modem sa besplatnim internetom na godinu dana od Telenora i Telenor fondacije.

S obzirom na veliku zainteresovanost koju je ova inicijativa izazvala, tradicija je nastavljena osnivanjem Fonda Mesta u srcu, koji je delovao od 2008. do marta 2012. godine kada je Fond prestao sa radom.

Zahvaljujući entuzijazmu partnera i sponzora, nagrada se održala i dodeljena je i ove godine. Organizatori nagrade su: Trag fondacija (bivši BCIF), Erste Banka i TACSO Srbija u saradnji sa Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. Sponzori nagrade su: Erste Banka, Telenor i Telenor fondacija, NBG Leasing, Coca Colla Hellenic, a medijski sponzor Blic žena.

Pročitajte i ovo...