Vesti

0

Potvrđena optužnica protiv Dragina za aferu Azotara

Autor: VPS

Izvor: Tanjug

Potvrđena optužnica protiv Dragina za aferu Azotara

Izvor: Foto: Beta

Krivično vanpretresno veće suda je 2. jula donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu. Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u sapštenju suda.

Krivično veće suda smatra da skup činjenica navedenih u optužnici, a koje proizilaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dragina i ostalih 22. maja zbog sumnje da su zloupotrebama Azotaru oštetili za oko 25 miliona evra.

Uz Dragina, na optužnici je i vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić, koji je bio i konsultant u Azotari.

Dragin i Nikezić se terete da su osmislili način prodaje regresiranog đubriva preko Azotare i preporučili ljudima iz Azotare da tako vrše prodaju đubriva.

Dragin se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja za koju je zaprećena kazna do 12 godina zatvora, a Nikezić za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Obojica su u pritvoru od hapšenja 24. novembra prošle godine, a sud je na predlog tužilaštva prošle sedmice produžio pritvor za još sedam njihovih saradnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR