Uništili piramidu staru 4000 godina

Svetske vesti - Četvrtak 04.07.2013 - 13:20

Građevinari su uništili piramidu staru najmanje 4.000 godina na najstarijem arheološkom nalazištu u Peruu, koji se nalazi u blizini prestonice Lime, saopštili su zvaničnici te zemlje u četvrtak.

Građevinari srušili piramidu staru 4000 godina (Foto: grid3.rs) Građevinari srušili piramidu staru 4000 godina (Foto: grid3.rs)
U saopštenju se navodi da će biti podignute zvanične optužnice protiv dve građevinske kompanije za rušenje piramide visoke šest metara, jedne od 12 u sklopu kompleksa "El Paraiso", preneo je britanski BBC. 
 
Arheolozi su istakli da je počinjena "nepopravljiva šteta". Peruansko Ministarstvo turizma navodi da je pomenuti kompleks piramida bio religiozni i administrativni centar tog područja mnogo pre civilizacije Inka. 
 
Zamenik peruanskog ministra za kulturno nasleđe, Rafael Varon, izjavio je da je piramida uništena prošlog vikenda i da su radnici građevinskih kompanija, koristeći tešku mašineriju, počeli da uništavaju još tri piramide, ali su ih zaustavili slučajni posmatrači.
 
B92, Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: